Novinky u Google – aktualizace G+ a (konečně) obrázky kontaktů s velikostí 720x720px

Obrázky kontaktů

S postupným zvyšováním čísla, respektive verze systému Android, se také zvyšovala kvalita obrázků, které si můžete propojit s některým z kontaktů. Problém byl až do včerejška ten, že pokud jste si v telefonu ke kontaktu přiřadili obrázek, tento byl uložen v rozlišení až 720×720 px (v Jelly Bean), ovšem na server Google tento profilový obrázek dorazil v deformovaném rozlišení 96×96 px. To je na nejnovější superjemné displeje trochu málo, co myslíte?

Google se konečně smiloval nad prosbami spousty uživatelů, a velmi hlasitým žadoněním některých redaktorů z Android Police, a od teď můžete i na počítači přiřadit obrázek ve velikosti až 720×720 px. Už je jedno, zda přiřadíte obrázek v počítači nebo v telefonu, v obou případech zůstane na vašem Google účtu kontakt s obrázkem ve vysokém rozlišení, což vypadá rozhodně lépe. Také způsob jakým si ve webovém prostředí obrázek můžete přiřadit doznal celkem zásadních změn. Vidět to můžete níže.

Obrázky výše ukazují jak se dá jednoduše přiřadit obrázek ke kontaktu. Níže můžete porovnat, jak vypadá v telefonu nový ostrý obrázek a původní ošklivý…schválně jestli poznáte který je který.

Google+

Google plus alias G+ se dnes dočkal také aktualizace, která přinesla pár drobností. Tou největší je rozhodně možnost na mobilním G+ spravovat stránky, ač přepínání mezi vaším osobním účtem a učtem se stránkou je poněkud nešikovný. To se totiž provádí odhlášením od svého stávajícího účtu, následném potvrzení účtu a vybrání aliasu, tedy vaší stránky nebo vaší osoby. Pokud se budete chtít přehlásit, musíte opět provést stejný postup, odhlásit, přihlásit, vybrat. Očekávám v brzké době nějaký rozumnější způsob jak toto vyřešit. Každopádně je to pro tuto chvíli lepší než nic.

Pro přihlášení ke stránce se musíte odhlásit

Náhledy příspěvků, které obsahují odkazy vypadají dobře

Trošku nový widget

Změn se dočkal také widget. Ten nyní zobrazuje náhled fotky v horní části a v části spodní popisek. Přepínat mezi deseti posledními příspěvky můžete šipkou v pravém horním rohu. Jelikož jsem widget nepoužíval, tak nevím jak to bylo původně, ale prý šlo widgetem rolovat. To bych považoval za krok zpět oproti původnímu rolování. K dispozici je i tlačítko pro obnovení a pro vytvoření příspěvku.

Na nepatrné novinky můžete narazit přímo v aplikaci a to pod tlačítkem ‚Hledat lidi‘, kde bylo původně ‚Vaše kruhy‘. Toto tlačítko vás, stejně jako v předchozí verzi, poslalo do sekce vyhledávání lidí, což nyní dává smysl, kdežto předtím jste zmateně přemýšleli, na co jste to vlastně chtěli kliknout. Pokud chcete brouzdat vašimi kruhy, stačí v levém horním rohu ťuknout na rolovací menu a vybrat, do kterých kruhů se chcete podívat. Toto podle mě není vyřešeno úplně šťastně, ale aspoň to již není zavádějící. Příspěvky, ve kterých se objevuje odkaz vypadají nyní lépe. Na pozadí příspěvku se objevuje obrázek z odkazu, který je zatmaven, aby příliš nerušil. V levé části je obrázek původní, pouze oříznutý na čtverec, a napravo od něj vidíte nadpis odkazu a zdroj. Vypadá to pěkně.

Závěr

Novinky od Googlu rozhodně potěšily. Hlavně zvětšení rozlišení u obrázků přiřazených ke kontaktům tu mělo být už dávno. Obzvlášť v době, kdy obrázky o velikosti 720×720 px nezabírají více než 100kB a každý kdo si u Googlu zřídí účet dostane minimálně 7GB místa.

Zdroj: Android Police (obrázky, G+)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *