[Recenze] Bio Inc. – osobitější verze Plague Inc. vás nechá infikovat, trýznit, trápit a nakonec zlikvidovat kohokoliv si zamanete

Plague Inc. nabízí možnost vyhladit lidstvo s libovolně pojmenovanou nemocí. Bio Inc. je v tomto trošku osobitější a nabízí možnost zpustošit lidské tělo pojmenované dle vašeho uvážení.

Už vás přestalo bavit vraždit nevinné bezejmenné civilisty v Plague Inc. a chtěli byste utrápit někoho konkrétnějšího? Bio Inc. vám nabízí tuto možnost a to dokonce zadarmo!

Screenshot_2014-09-25-11-42-07Screenshot_2014-09-25-13-35-41

Podobně jako v Plague Inc. (ano, na tuto hru budu odkazovat hodně často, nejen proto, že vypadá dost podobně) máte vir, který můžete mutovat, i zde máte hromadu nemocí, symptomů a příznaků, jež můžete kupit na sebe, dokud to s milým nedávno zdravým hlavním hrdinou nešlehne a nezačne bojovat v nemocnici o život.

„Doktora… DOKTORÁÁÁÁ…“

Celou hrou vás bude provázet příjemně depresivní muzika, u které přímo fyzicky cítíte, že je něco v nepořádku. Atmosféru budou doplňovat zvuky vydávané přímo pacienty, takže hekání, vzdychání nebo chrchlání si užijete dosytosti. Grafika je dělaná spíše pro tablety, ale na telefonu s uhlopříčkou 5 palců nemám problém mačkat ta tlačítka, která chci. Celé prostředí je hodně podobné Plague Inc., také zde rozšiřujete možnosti již odemčených a aplikovaných nemocí a komplikací.

K dispozici máte kromě samotných chorob a akutních těžkostí také komplikace, vycházející tu ze životního stylu, tu z nepovedeného genofondu či čistě ze štěstí, které není našemu nešťastníkovi nakloněno. Starat se musíte také o oblast regenerace pacienta, protože zde chcete, aby se dařila co možná nejméně. Můžete tedy zasáhnout rukou Boží a vehnat sestřičky nebo doktory do stávky, vyvolat v hlavním hrdinovi fóbii z doktorů, přeměnit všechny jeho prášky v placebo nebo ho vehnat do náruče neschopných doktorů, co umí více ublížit než pomoct.

Screenshot_2014-09-01-14-37-29Screenshot_2014-09-01-14-44-39Screenshot_2014-09-01-14-45-11

Abyste mohli rozvíjet nemoci a neduhy, budete potřebovat nějakou měnu, kterou byste za rozvoj zaplatili. V Bio Inc. jsou to Bio Body sbírané za pomoci virů a bakterií náhodně se objevujících v celém těle nešťastníka. Jelikož je tělo rozděleno na několik základních skupin, musíte nejprve zvolit správnou skupinu a pak ještě bakterii najít. Ta občas ráda splývá s pozadím lidského těla, takže se může stát, že zmizí než ji stačíte sebrat. Hra vám to naštěstí usnadňuje tím, že v okamžiku objevení bakterie se rozsvítí sekce, v níž se nachází, a pak už ji jen stačí najít a ťuknout na ni pro sběr. Je to stejně jednoduché jako u Šmoulů s jahůdkami.

Čistota půl zdraví

Skupin, u kterých se můžete snažit o kolaps, je celkem 7, plus máte k dispozici ještě imunitní část. V té je také dobré se porozhlédnout a ztropit nějakou neplechu, aby si panáček nemyslel, že se mu s příchozími neštěstími bude dobře bojovat. Abyste zvítězili, musíte všech sedm kategorií dostat na nulu. Pozor si ovšem musíte dávat na to, aby se nepodařilo vašeho pacienta uzdravit dříve, než umře. Zde je další podobnost s Plague Inc., kde pokud nevyhladíte celé lidstvo před vynalezením léku, máte smůlu a prohráli jste. V Bio Inc. je to stejné. Ve chvíli, kdy se Zotavení (Recovery) dostane na 100 %, může být váš hlavní hrdina klidně těsně před smrtí, ale stejně jako Bruce Willis i on se z toho vylíže bez ohledu na to, jak nefunkční má krevní oběh, vnitřnosti nebo nervovou soustavu.

Screenshot_2014-09-01-14-45-06Screenshot_2014-09-01-14-44-53Screenshot_2014-09-01-14-49-36

Pozor si musíte dávat na to, jak moc vážné symptomy na hřbet Člověka nakladete, protože čím více se bude cítit mizerně, tím dříve navštíví doktora, který ho začne na něco léčit. Je tedy dobré si trošku připravit půdu, nachystat nějaké ty vedlejší škody, jako jsou strach z doktorů nebo trhliny v imunitě. Samozřejmě je výhodné zaměřit se na jednu skupinu, kterou začnete pomaličku likvidovat. Jakmile se totiž pacient dostane do kritického bodu a zkolabuje, bude odvezen do nemocnice, kde ho začnou léčit velmi intenzivně. Jakmile ale zkolabuje jedna část těla (skončí na 0%), ostatní začnou kolabovat mnohem rychleji. Konec je zde, stejně jako v Plague Inc. (správně nemohl jsem si to odpustit), napínavý opravdu až do svého hořkosladkého konce. Hořkosladkého proto, že je vaše vítězství vyváženo virtuálním úmrtím. Je tedy potřeba vhodně si postavičku pojmenovat, abyste příliš dlouho netruchlili.

Lépe se křeše do tlouštíka než do sportovce

Každého pacienta můžete likvidovat ve třech úrovních obtížnosti. Každá úroveň má počet hvězdiček podle toho, jak je obtížná. Nejlehčí má hvězdu jednu, nejtěžší tři. Hvězdičky budete potřebovat pro odemykání nových výzev. Začínáte totiž s poměrně jednoduchým úkolem – ukončit trápení tlouštíka, který se rád přejídá nezdravým jídlem, hodně se válí po pohovce a kouří. S přibývajícími mrtvolkami se vám začnou odemykat nové výzvy, jako jsou přehnaně zdravý jedinec, hodně sportující, hypochondr nebo jeden s vytuněnou imunitou. Výzev je k dispozici hodně, takže hlavním problémem zřejmě pro většinu z vás bude najít to správné jméno, které by vás motivovalo ke kruté a neúprosné úkladné vraždě.

Screenshot_2014-09-01-14-50-48Screenshot_2014-09-01-14-44-58Screenshot_2014-09-01-14-51-02

Bio Inc. – Biomedical Plague, jak zní celý název, je v základní verzi zdarma. V této verzi budete vybaveni množstvím reklamy, abyste netrpěli nedostatkem, a bude vám zakázáno zapnout rychlý režim, abyste si všechno to koncentrované utrpení pořádně užili a nepředbíhali. Pokud ale budete chtít vývojářům přihodit na chleba, zbavit se reklam a dopřát si možnost rychlejšího ubíhání času, bude vás to stát dvacku. Stejně tak odemčení všech dostupných scénářů vás bude stát dvacku, pokud se nechcete trápit s odemykáním za pomoci hvězdiček.

[appbox googleplay air.com.dryginstudios.bioinc]

1 komentář: „[Recenze] Bio Inc. – osobitější verze Plague Inc. vás nechá infikovat, trýznit, trápit a nakonec zlikvidovat kohokoliv si zamanete“

  1. V případě nedostatku inspirace doporučuji postupně vyvraždit všechny členy kapely Nightwork a až budete mít hotovo, pusťte se do MC Zuzky, Trošky a Maximu Turbulenc.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *