Povídá se, že Google chce se Samsungem vytvořit desetipalcový Nexus

Google je velký pojem, kde kdo by se k němu chtěl připojit. Internet se v poslední době začíná plnit podivnými spekulacemi, že chce Google se Samsungem vytvořit zcela nový tablet. O tom, jestli je to pravda nebo pouze kachna se budeme moci přesvědčit v následujících týdnech a měsících. Ono se také není čemu divit, společnosti se den co den předbíhají v nápadech a novinkách a v této trpké době plné rivality může spojení těchto dvou velikánů vykouzlit opravdu nevídanou technickou novinku.

Podle konkrétních zdrojů, které vynesl na světlo server Cnet, by se mělo jednat o nový tablet ze série Nexus. Informace lze brát sice pouze jako spekulaci, ale pokud by se Cnet nemýlil, tak by se uživatelé měli dočkat desetipalcového tabletu Nexus možná ještě letos nebo hned po Novém roce. Hlavním lákadlem tohoto modelu by měl být perfektní displej, který bude prozatím nesrovnatelný se zbytkem konkurence. Údajně bude mít celkové rozlišení 2560 x 1600 obrazových bodů, jemnost displeje by byla 299 PPI, čímž by předčila dokonce i iPad3, který má jemnost 264 PPI, tedy o celých 35 méně.

Pokud by se zpráva o tabletu potvrdila, tak by se jednalo o další významný krok vpřed. Citlivost a jemnost displeje jsou hlavními kritérii, které určují kvalitu každého tabletu, pomineme-li výkon a paměť, a lze říci, že mnoho uživatelů se nebojí si za kvalitní tablet i připlatit. V případě potvrzení by šlo také o perfektní tah na branku ve světě elektroniky, dalo by se také ale očekávat, že ostatní společnosti by nechtěly zůstat nijak pozadu a vrhly by se na složitější a lepší modely, což je pochopitelně dobře. Technologie tabletů se rok od roku zdokonaluje závratným tempem a lze si jen těžko představit, jak budou vypadat tablety za několik let. Jistě bude také zajímavé sledovat spolupráci dvou technologických gigantů, jakými Samsung s Googlem bezpochyby jsou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *