Inteligentní domácnosti se dostaly do hledáčku Xiaomi

Těm, kdo ještě neslyšeli o světoznámé značce Xiaomi, uvedeme, že se jedná o předního výrobce mobilních zařízení z Číny. Jeho hlavní devízou je přinášet na trh kvalitní modely za přijatelnou cenu, takže spíše hledí na klienty ze střední třídy, kde je rozhodující cena a výkon. Xiaomi se v posledních letech zviditelnilo díky kategorii mid-end a několika vlajkovým lodím, společnost se však nechala slyšet, že by v těchto vodách nerada zabředla. Právě proto se čínská firma rozhodla vstoupit na trh s inteligentními domácnostmi, kde chtějí potencionálním zájemcům představit hned čtyři zařízení.

Recenzia-Xiaomi-Mi4-17

Hlavním tahákem se má stát barevná, na dálku příslušným smartphonem ovladatelná LED žárovka. Něco podobného už však nabízí společnost Samsung. Dalším hitem by měla být webkamera, která dokáže nahrát 720p HD video, rovněž se zde dočkáme manipulace na dálku přes speciální aplikaci. Nadále padla zmínka o inteligentní nabíječce s časovačem a USB výstupem rovněž obohacenou o speciální aplikaci. Na samotný závěr se společnost Xiaomi chlubí multifunkčním domácím ovladačem. Zde se opět setkáváme s takřka identickým formátem a principem používání, jaký už nabídl Samsung. Speciální ovladač zajistí komunikaci mezi všemi spotřebiči v domácnosti a jejich ovládání skrze tablet nebo smartphone.

Veškerá výše uvedená zařízení se prozatím nacházejí v beta verzi, takže se momentálně na trhu nenacházejí. Dokonce není ani známo, jestli se uvedení stihne do konce tohoto roku. Jedno je však jisté, společnost Samsung bude mít konkurenta, jelikož Xiaomi je proslulá svou snahou držet ceny opravdu nízko a navíc se vždy může pochlubit bonusovými funkcemi.

Zdroj: AndroidAuthority

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *