S programem AlarmDroid již nikdy nezaspíte (recenze)

Ačkoli chytré telefony nabízejí již v základu všechno možné, na kvalitní budík se často zapomíná. Jedná se sice o drobnost, pro mnoho uživatelů je ale budík jednou ze základních funkcí jejich telefonu. V nabídce Google Play je možné najít různých „budících“ aplikací velké množství, v tomto článku si konkrétně přiblížíme aplikaci AlarmDroid.

 

Prostředí
Prostředí aplikace je sice jednoduché, ale to rozhodně není v tomto případě na škodu. Přímo na hlavní obrazovce vidíte seznam všech připravených budíků s možností jejich rychlé aktivace a deaktivace a také ikonku pro přímé vytvoření nového budíku. Výhodou je lokalizace programu do českého jazyka.

Budíky
Budíků lze vytvořit hned několik a jejich nastavení může být velmi detailní. Nastavení času, kdy se má program ozvat, lze považovat za základ. Mezi další vlastnosti, které lze u každého budíku nastavit, patří prodleva mezi opakovaným buzením (za jak dlouho se program znovu ozve, pokud budík příslušným tlačítkem nevypnete), opakování (lze nastavit i pro jednotlivé dny v týdnu včetně lichých a sudých týdnů – ideální pro studenty VŠ), vyzváněcí tón (vybírat lze z vestavěných tónů, vlastních hudby, seznamu skladeb i tzv. internetových streamů – např. internetových rádií), vibrace nebo mluvící hodiny (telefon anglicky řekne, kolik je hodin). Jednotlivé budíky si lze také pojmenovat.

 

 

 

 

 

 

 

 

Za specialitku je možné označit puzzle, které je nutné vyřešit, aby bylo možné budík deaktivovat. Telefon se Vás např. zeptá, co bylo včera za den nebo Vás nechá označit číslice, které dávají v součtu určitou hodnotu. Pokud máte hlubší spánek, mohu doporučit.

Kromě běžných budíků, u kterých zadáte přesný čas, kdy se má telefon ozvat, je možné nastavit také tzv. odpočítávání, kdy nastavíte např. čas 30 minut, a telefon Vás upozorní po uplynutí této doby.

Osobně za velkou výhodu považuji také přítomnost widgetu, který zobrazuje čas nejbližšího nastaveného alarmu a také umožňuje snadný vstup do samotné aplikace.

Nastavení
Vedle detailního nastavení chování jednotlivých budíků nabízí AlarmDroid i celou řadu dalších podrobnějších nastavení.

V sekci Zobrazení je možné vybrat jeden z barevných motivů, nastavit pozadí či si upravit chování symbolu nastaveného alarmu ve stavovém řádku, ovlivnit lze však také zobrazení tlačítek u právě se ozývajícího alarmu nebo chování zámku displeje.

 

 

 

 

 

 

 

 

Detailněji lze nastavit i zvuková upozornění (včetně možnosti zapnout nebo vypnout alarm při aktivovaném tichém režimu nebo připojených sluchátkách), nastavení ovládání (program umí rozlišovat stisk jednotlivých hardwarových tlačítek a také otočení telefonu nebo potřesení telefonem).

Ani to však není vše, v nastavení se ukrývá i řada dalších voleb vhodných pro spíše pokročilejší uživatele, dá se tedy říci, že chování programu si každý vyladí podle svých potřeb a zvyků. A to doslova. Program dokonce může ihned po probuzení zkontrolovat dostupnost Wi-Fi sítí nebo nastavit své chování pro případ, kdy je telefon v režimu „letadlo.“

Závěr
Ačkoli je program AlarmDroid v základu nabízený zdarma (zobrazuje ale reklamu), lze jej označit za velmi povedený. Nabízí skutečně špičkové funkce a detailní nastavení všech myslitelných (a často i nemyslitelných) vlastností a funkcí, takže si jej můžete opravdu vyladit tak, jako málokterý jiný program. Pokud Vám má Váš chytrý telefon sloužit i jako budík, lze AlarmDroid jednoznačně doporučit.

Program AlarmDroid je možné získat v bezplatné i placené variantě na Google Play.

[qr]https://play.google.com/store/apps/details?id=com.splunchy.android.alarmclock[/qr]

1 komentář: „S programem AlarmDroid již nikdy nezaspíte (recenze)“

  1. Mám nainstalovaný budík alarmdroid a bohužel na něj není spoleh. Zvoní se mu jak se mu zachce. Někdy ano někdy ne.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *