In-počasí (+Widget) je česká aplikace, se kterou získáte přesné informace o počasí u nás

Android markety jsou doslova přeplněny aplikacemi o počasí, jsou zde celosvětové předpovědi i regionální, ale žádná z těchto aplikací nedokáže přesně sdělit přesné počasí v různých koutech České republiky, pouze přibližné. K dispozici je ovšem i aplikace, která získává čerstvé informace z českého meteorologického serveru, takže se lze dozvědět přesné informace o počasí a teplotách u nás a to dokonce s přesností několika desetin stupně.

In-počasí (+Widget) je aplikace, kterou ocení každý Čech. Na rozdíl od zahraničních aplikací, které využívají nepřesných meteorologických serverů, tak tato si bere informace přímo ze serveru in-pocasi.cz, odkud bere naprosto přesné informace. Samotná aplikace funguje také jako widget, který lze umístit na displej telefonu a mít neustále přehled o počasí. Další velkou výhodou aplikace je, že se řídí naší aktuální polohou a zobrazuje teplotu a počasí tam, kde se zrovna nacházíme, takže není nutné neustále určovat místo, o kterém si přejeme znát meteorologické údaje.

Aplikace podporuje většinu českých měst a údaje jsou navíc aktualizovány každých 30 minut. Většina ostatních aplikací podobného druhu je aktualizována každou hodinu i déle. Samozřejmostí aplikace je textová i obrazová předpověď a zobrazení teploty s přesností na jednu desetinu stupně. Pokud by uživatele zajímali datově starší informace o počasí, tak si může nechat zobrazit i několik let staré údaje, tuto funkci lze aktivovat pomocí ikonky „i“ v pravém horním rohu. Díky tomu lze sledovat vývoj teplot za různě dlouhá období. Počasí si lze také nechat zobrazit na několik dní dopředu, funguje tedy i dlouhodobá předpověď. Samotný widget na úvodním displej je možné upravovat, nezabírá však mnoho místa a mnozí jsou rádi, když mají neustálý přehled o meteorologických údajích.

Mezi základní údaje, které lze sledovat, patří aktuální teplota, nejvyšší a nejnižší denní teplota, oblačnost, rychlost větru, vlhkost a množství srážek. U aktuální teploty je i zobrazeno, kdy naposledy byla měřena. Aplikace sice není zatím moc rozšířená, ale získala si vysoké hodnocení a maximální spokojenost uživatelů. Aplikace In-počasí (+Widget) je navíc zcela zdarma.

[app]com.johnniek.inpocasi.widget[/app]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *