Firma HTC představila telefon One X+ s implementovaným Sense 4+

HTC přišlo s modelem One X v únoru letošního roku a tento model byl představován jako vlajková loď. Taky na to má dostatečné parametry. V té době 4 jádra, to moc telefonů nemá a hlavně nemělo. Únor je nicméně daleko a po osmi měsících byl představen nástupce.

Pojďme si bez většího povídání představit, co nejnovější počin Taiwanského výrobce, HTC One X+, nabízí. Zrychlení se dočkal procesor, který nyní nabízí čtyři jádra taktovaná na 1.7GHz. Jedná se stále o nVidia Tegra 3, takže pastva pro oči u podporovaných herních titulů je jistá. A to nejen díky procesoru, ale také díky grafice (GPU), která zaznamenala zvýšení frekvence na hodnotu 520MHz. Další body k dobru získá vnitřní paměť, která se vyhoupne až na 64GB, nicméně bez podpory přídavných SD karet. Co se týká dat, bude v telefonu zahrnutá podpora LTE. Té se sice na našem území hned tak nedočkáme, díky našemu mobilnímu oligopolu, nicméně kdo ví co nám přinesou světlejší zítřky. Displej bude mít příjemných 4.7″ s rozlišením 1280×720 pixelů, stejně jako měl model HTC One X, paměť RAM bude taktéž stejná a sice 1GB. HTC One X+ bude vybaven podporou Beats Audio, která by měla výrazně vylepšit hudební prožitek.

V telefonu bude implementována nová verze prostředí HTC Sense, tentokrát s přídomkem 4+. Ta, kromě již známého z původní „bezpluskové“ verze, nabídne například automatické vylepšení obličeje, při pořízení sebe samého z přední kamerky, která má u HTC One X+ hodnotu celkem zajímavých 1.6MP. Dále také rychlý přístup k fotoaparátu přímo z prostředí zámku obrazovky, dvě nové možnosti pohledu v galerii – podle místa a podle data, nebo také HTC Watch 2.0 a Video Hub. Baterie v telefonu by měla nabídnout hodnotu 2100mAh a teoretické zvětšení výdrže až o 6 hodin pro volání. HTC One X+ bude mít v sobě již z prodeje Jelly Bean, což je na jednu stranu příjemný fakt, na stranu druhou je to ovšem v podstatě již povinnost u takového modelu.

V Evropě by se měl model One X+ dostat do prodeje během října. Kdy přesně se dostane k nám je otázkou, ale myslím, že to bude spíš až v listopadu, pokud ne během prosince.

Zdroj: Android Police

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *