Krásná česká Botanicula se dočkala verze pro Android

České vývojářské studio Amanita Design má za sebou už jednu indie hru, která prorazila jak na počítačích, tak následně na iOS i Android zařízeních. Po úspěšném Machinarium se na Android dostává i jejich druhotina – Botanicula.

Botanicula spatřila světlo světa poprvé 19. dubna roku 2012. Od té doby sbírá jednu cenu za druhou a 1. května se jí podařilo úspěšně portovat na iOS zařízení. Zde si drží hodnocení 4.5 hvězdičky, takže úspěch je evidentní.

bot3bot1bot2

V Botanicule budete mít k dispozici pět stromových přátel. Každá z postaviček má jiné vlastnosti, které budete muset kombinovat, abyste dosáhli úspěchu a zdárně pokořili překážku či dokončili level. Hlavním hrdinům parazité obsadili domov a vaším úkolem bude si ho vybojovat zpátky. Budete objevovat rozličná prostředí a zkoumat krásné barevné úrovně. Díky šikovnému systému nápověd jistě zvládnete prozkoumat více než 150 lokací, které se ve hře nacházejí. Cestou budete řešit různé hádanky a úkoly, některé budou dobrovolné a přinesou vám bonusové kartičky.

Jak praví popis v Obchodě Play, těšit se můžete zejména na:

  • uklidňující hru perfektní pro hard core hráče, jejich partnery, rodinu i seniory
  • více než 150 detailních lokací k prozkoumání
  • stovky vtipných animací
  • úžasné množství skrytých bonusů
  • cenami ověnčená hudba od Dva

bot5bot4

Pokud máte rádi adventury a případně pokud jste hráli Machinarium a líbilo se vám, Botanicula si ve vašem telefonu jistě najde také místo. Cena je nastavena na $4.99, ale pro české zákazníky je k dispozici za kulatých 80 korun, což je v podstatě sleva 30 korun při klasickém přepočtu z dolaru. Odvážím se teď hádat, že Botanicula se dříve či později objeví v nějakém Humble Bundle balíku, takže bude za cenu ještě příjemnější. Pokud se vám ale líbí, doporučuji stahovat už teď, ať mají Amanita Design nějakou hotovost na vytváření dalších originálních a krásných her.

[appbox googleplay air.com.amanitadesign.botanicula]

Zdroj: Droid Gamers

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *