První “Selfiefoun” je na světě – Sony Xperia C3 je na dvě SIM, jede na Snapdragonu a má 1 GB RAM

Jak jsme vás včera informovali, tak se i stalo. Sony dnes představila telefon pro mladé, kteří se místo výkonu nechají zlákat radši dobře vybaveným Selfie foťákem.

Sony Xperia C3 není žádná vlajková loď, ani se k žádné letošní svými parametry výkonu nepřiblíží. Nabídne čipset Snapdragon 400 od Qualcommu, který je taktován na 1.2 GHz a nabízí čtyři jádra společně s grafickým procesorem Adreno 305. Paměti RAM dostanete 1 GB a vnitřního místa budete mít pouhopouhých 8 GB (k dispozici budete ve skutečnosti mít pouze 5.1 GB na vlastní obsah). Xperia C3 ovšem nabízí podporu microSD karet až do výše 32 GB, takže úplně bez místa nebudete.

Hlavním lákadlem je “Selfie-maker”, tedy přední fotoaparát, jehož specifikace vyčuhují nad běžné čelní foťáky u přístrojů střední třídy. Kromě toho, že budete mít k dispozici snímač o rozlišení 5-megapixelů s širokoúhlým záběrem (80 stupňů), můžete také fotografované tváře osvítit jemným bleskem, který z vaší tváře neudělá přesvětlenou voskovou masku. Zadní fotoaparát má rozlišení 8-megapixelů s možností natáčet video až do rozlišení 1080p.

c3_1c3_2

Tloušťka telefonu Sony Xperia C3 je pouhých 7.6 mm, další rozměry jsou 156 mm na výšku a 78.5 mm na šířku. Váha činí, na velikost displeje 5.5-palců poměrně rozumných 150 gramů. 5.5-palcový IPS displej je optimalizován technologií BRAVIA, která pomáhá pozorovacím úhlům.

Přístroj drží při životě baterie s kapacitou 2.500mAh a společně se STAMINA módem se můžete těšit na dostatečnou výdrž na spousty selfies. Časy výdrže jsou papírově úžasné. Doba hovoru až 24 hodin a pohotovostní režim až 1071 hodin, tedy jeden a půl měsíce! Nereálné. Připojeni budete moci být pomocí LTE, UMTS, EDGE či GPRS. K dispozici je také Bluetooth, Wi-Fi, GPS společně s GLONASS. Android na Xperii C3 najdete ve verzi 4.4 KitKat.

Sony Xperia C3 se bude prodávat v barvách bílá, černá a mentolová. Prodej začne celosvětově od srpna 2014 s počátečním prodejem v Číně.

Zdroj: Sony, Blog Sony

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *