Android 4.4 KitKat již na téměř 18 procentech zařízení

Se začátkem měsíce tu máme opět nové poměry verzí Androida na našich zařízeních. Dominuje stále Jelly Bean s 56.5 %, KitKat se vyšvihl na 17.9 % a Froyo už pomalu mizí v dáli, protože jeho nasazení v praxi brázdí držkou v zemi s 0.7 %.

Data byla nasbírána v Obchodě Play od každého uživatele, který se zde ukázal během sedmidenního období končícího 7. července 2014. Ačkoliv je Jelly Bean stále králem tabulky, Ice Cream Sandwich se se svými 11.4 % drží zuby nehty. Ještě víc má ale Gingerbread, který s 13.5 % zabírá pomyslnou třetí příčku této hitparády.

Oproti loňskému měsíci je zde vidět zvýšení počtu zařízení s KitKatem, a to o 4.6 %, na rozdíl od Jelly Bean, který obsluhuje v poměru o 1.9 % zařízení méně. Gingerbread snížil svoje působení o 1.4 % a poměr Ice Cream Sandwich v celkovém počtu zařízení se snížil o 0.9 %. Froyo ubralo ze svého marného boje od minulého měsíce pouze jednu desetinku.

chart Screenshot 2014-07-08 at 07.03.14

Když se dívám na expanzi KitKatu, který se za 8 měsíců od uvedení vyhoupl na 17.9 %, zajímalo mě, jak na tom byl Jelly Bean 8 měsíců od uvedení. Verze 4.1 byla představena na začátku července 2012 a v březnu 2013, tedy 8 měsíců od uvedení, se vyhoupla na 16.5 %. Je tedy vidět, že vývoj uvolňování nejnovější verze systému (odhlédneme-li od dosud neuvolněného Androidu L) se nijak výrazně nezměnil. Ono jedno procento s několika desetinkami není tolik důležité. Navíc se v březnu 2013 (tedy v měsíci, který byl srovnáván až v dubnu) změnilo vyhodnocování poměru jednotlivých verzí, což také mohlo negativně ovlivnit Jelly Bean.

Zdroj: Android Police, Google

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *