HTC představil horší nedokonalou zmenšeninu One (M8) – One Mini 2

Pokud se vám velikost nejnovější vlajkové lodi firmy HTC zdá příliš velká a chtěli byste něco menšího, ale s podobným výkonem, máte smůlu. HTC One Mini 2 má s vlajkovou lodí stejnou pouze část názvu, broušené kovové tělo a stereo reproduktory na čelní straně.

Velikost 4.5-palců je pro model nazvaný “mini” tak akorát. Ovšem zmenšením těla to bohužel nekončí a HTC, stejně jako ostatní značky, které se vrhly na dojení jména své vlajkové lodi, nabízí podřadný výkon v podobném těle.

Přístroj je poháněn procesorem Qualcomm Snapdragon 400, který by dostal v porovnání výkonu na frak i od takových staříků, jako jsou Galaxy Nexus nebo Samsung Galaxy S II. Dvoujárdový procesor je taktovaný na 1.2 GHz a nabízí tak zlomek výkonu své předlohy. Paměti RAM dostanete klasických (pro tento segment) 1 GB a grafika bude podléhat výkonu procesoru Adreno 305. Vnitřní úložiště pojme až 16 GB, ale možnost navýšení pomocí microSD karet nabídne dalších až 128 GB dat. 4.5-palcový displej ukáže rozlišení do velikosti 720p, což se pozitivně podepíše na spotřebě baterie.

nexusae0_OneMini2-1nexusae0_OneMini2-2

Konektivita je poměrně luxusní a nabídne kromě tradičních 2G a 3G sítí také podporu LTE, kterou rozběháte pod všemi místními operátory. Dále tu máme NFC, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, DLNA a samozřejmě Bluetooth. Také podpora GPS i GLONASS už nikoho nepřekvapí a vestavěný je také digitální kompas. Mezi senzory najdete senzor přiblížení, naklonění a světelný. Fotit a natáčet můžete zadním fotoaparátem s rozlišením 13-megapixelů nebo předním s rozlišením 5-megapixelů. Oba podporují natáčení videa v rozlišení až 1080p. Na zadní straně nenajdete druhý fotoaparát po vzoru One (M8), takže speciálně rozmazané obrázky vytvoříte maximálně softwarově. To vše pohání vestavěná baterie o kapacitě 2.100 mAh. HTC One Mini 2 obsahuje operační systém Android 4.4 KitKat s nadstavbou Sense 6. A to celé se vměstnalo do 137.43 × 65.04 × 10.6mm velkého těla s váhou 137 gramů.

Za blíže nespecifikovanou cenu bude HTC One Mini 2 dostupný během června 2014 v barvách Gunmetal Gray (šedá), Glacial Silver (stříbrná) a Amber Gold (zlatá).

Zdroj: Android Police, Android Central, cpuboss

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *