Údajný Samsung Galaxy S5 Prime na dalších fotkách

Server Phone Arena se díky jednomu jejich čtenáři dostal ke snímkům údajného bleskového nástupce Galaxy S5. Kovové tělo a 5.2-palců s extrémním Quad HD rozlišením, to jsou hlavní novinky vylepšené “es pětky”, kterou si můžete prohlédnout na nezvykle ostrých snímcích.

I když byl model Galaxy S5 představen teprve nedávno, nutnost odolávat konkurenci dohnal Samsung k tomu, aby vydal poměrně vzápětí model další, ještě lepší a samozřejmě také dražší. Dočkat bychom se měli již zmíněného kovového těla místo tradičního plastu. Tím naběhne také váha, která již u původního modelu S5 obtěžkala nejedno sako svými 145 gramy.

Díky vylepšenému procesoru (Qualcomm Snapdragon 805 oproti původnímu Snapdragonu 801) a displeji (5.2-palcový Quad HD místo 5.1-palcového Full HD) nás nemine také zvýšení ceny. Cena momentální vlajkové lodi se drží na nějakých $700. Podle neoficiálních informací by model Prime měl stát $880. To je docela slušné navýšení. Na naše to je plus minus 17.600 korun. Vzhledem k tomu, že S5 stojí v naší zemi cca 18.500 korun, jednoduchou trojčlenkou se dostaneme na částku circa 23.250 korun za S5 Prime. Za mobilní telefon! To už mi přijde hodně na hlavu. Ale tak proti gustu a finančním možnostem…

S vylepšeným čipem jde ruku v ruce také lepší grafický procesor. S5 Prime nabídne Adreno 420 oproti Adreno 330 z originální S5. Také paměť nabude, protože 2 GB už jsou pro naše choutky málo. S5 Prime tak nabídne rovnou 3 GB RAM. Dost možná se také dočkáme předinstalovaného Androidu ve verzi 4.4.3.

pr-bpr-c

Samsung Galaxy S5 Prime by mohl být představen příští měsíc, možná již 12. června v New Yorku, kde bude mít Samsung další ze svých předváděček.

Zdroj: Phone Arena, GSM Arena

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *