Aktualizovaný Google+ přináší 'fotomrvení', sdílení polohy i automatické hashtagy

Google+ se dočkal změn ve své webové podobě prakticky ihned po představení na Google I/O minulý týden. Že dojde i na aplikaci pro Android bylo nasnadě a včera se tak i stalo. Sice bylo vypuštění verze 4.0 provázeno problémy v podobě nemožnosti nainstalovat tuto aplikaci na systémy 3.0 a vyšší, ale tato chyba již byla odstraněna. Pojďme se podívat co nás čeká.

Google+ fotky

Možnost mrvení fotek je k dispozici přes spoustu všemožných aplikací, včetně Snapseedu, který již nějakou dobu spravuje právě Google. Tato aplikace se ve své (prakticky nezměněné) podobě dostala i přímo do Google+, odkud můžete nyní vylepšovat své fotky. K dispozici máte také možnost sdílet pouze automatický výběr, který sám Google určí podle spousty různých kritérií. Tato vychytávka vám vybere hrstku fotek z velké hromady, kterou jste nasázeli třeba během výletu. Toto se jmenuje top výběr, ale můžete sdílet samozřejmě klidně i celé album i se všemi rozmazanými, duplikovanými a jinak nezajímavými fotkami.

Aby vaše výběrové album mělo ty správné barvy, ostrost a jiné atributy, můžete prohnat každou fotku automatickým filtrem, která udělá z obyčejné fotky fotku úžasnou. Aspoň to tvrdí Google a je fakt, že občas se podaří vytvořit pěkné obrázky. Jednoduché tlačítko Vylepšit, v editaci fotografie, vám k těmto změnám dopomůže. Abyste viděli jaký rozdíl mezi finální a původní fotkou nastal, máte v pravém horním rohu tlačítko, které když podržíte, ukáže se vám fotka původní, nezměněná.

Google+ místa

Sdílení polohy s přáteli je možné přes Latitude v Google mapách již dlouho, nyní ale přichází sdílení polohy přes Google+ a to pro kruhy nebo lidi, které si zvolíte. Je to mnohem jednodušší než právě přes Mapy Google a vysoce funkční. Na mapě uvidíte zároveň všechny lidi, kteří svolili k tomu, že uvidíte jejich polohu, včetně té vaší. Přidání nebo odebrání lidí, kteří uvidí vaši polohu je stejně jednoduché jako sdílení příspěvků.

Google+ automatické hashtagy

Automatické hashtagy jsou také zastoupeny ve webové verzi Google+. Funguje to tak, že napíšete příspěvek nebo postnete fotku a Google sám určí co je v textu nebo dokonce ve fotce relevantního. Vše relativní označí hashtagem, který se nachází v pravém horním rohu příspěvku. Samozřejmě se může stát, že se Google splete a tak není nic jednoduššího než hashtag odstranit nebo přiřadit svůj vlastní.

Hangouts

Původní Pokec, který jste mohli nalézt na Google+ se postupně vytrácí a je nahrazován všudypřítomnými Hangouts. Zatím Pokec ještě stále najdete v Menu svého Google+, ale jak uvidíte po otevření, máte přejít na Hangouts, protože tato forma komunikace je lepší a Pokec zcela určitě brzy zanikne.

Závěrem

Google+ byl zase vylepšen a stává se tak ještě lepší sociální aplikací nechávající Facebook daleko za sebou. Kdo předpovídal pro tuto sociální síť brzký konec, nemohl se více zmýlit.

[appbox googleplay com.google.android.apps.plus]

Zdroj: Android Police

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *