Sony Xperia UL: 5" Full HD smartphone pro Japonsko

Japonské Sony vydává nové smartphony jako na běžícím páse, není tedy divu, že se opět setkáváme s novým přístrojem z dílny tohoto mobilního giganta. Dnes se podíváme na novinku, zatím však pouze pro Japonsko.

Tento kousek si říká Sony Xperia UL. Celou přední stranu pokrývá pětipalcový displej nesoucí Full HD rozlišení 1080p. O pohon se stará čip pocházející z dílny Qualcommu, konkrétně jde o čtyřjádro Snapdragon S4 Pro o taktu 1,5 GHz.

Samozřejmě se u tohoto kousku setkáme s poměrně kvalitním fotoaparátem, který slibuje 13 megapixelů doplněných o Exmor RS. Co se konektivity týče, je naprosto klasická, můžeme se těšit dokonce na NFC.

Další výhody, které již známe ze stáje Sony, jsou ty, které se týkají odolnosti. Xperia UL nese certifikaci IPX5/8 proti vodě a IP5X proti prachu, mělo by se jednat o obdobnou úroveň, jakou známe z přístroje Sony Xperia Z.

Zákazníci budou mít k dispozici výběr hned ze tří barev, a to bílé, černé a růžové. Na trh se v Japonsku dostane již 25. května. S dostupností tohoto přístroje mimo Japonsko se nepočítá, co však není, může být.

Zdroj: engadget.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *