Android 4.0 ICS překonal hranici 7% obsazených přístrojů

Zatím nejnovější verze systému Android, a to verze 4.0 nebo též známá jako Ice Cream Sandwich, je stará něco přes půl roku a pomalu, ale celkem jistě, si ukusuje z koláče všech dostupných nainstalovaných verzí systémů.

Je tu nový měsíc a s ním nové statistiky. Google opět vydal přehled verzí systému, které prošly jeho Marketem a jak je ze statistik vidět, verze 4.0 se dostává na stále více přístrojů. Na začátku dubna byl ICS na pouhých 2,9% androidích přístrojů, což je skok o 4 procenta za dva měsíce. Není to kdovíjak raketový nárůst, ale je vidět určité zlepšení. Pomáhá tomu jistě také to, že stále více výrobců nabízí oficiálně upgrade nejnovější verze Androida pomocí OTA.

Co se týče ostatních verzí, suverénně vede Gingerbread a to s celými 65%. Je pravděpodobné, že králem v Androidím království ještě nějakou dobu zůstane, ale s nástupem nových zařízení, od začátku nabízejících Android 4.0 ICS, v čele se Samsungem Galaxy S III, bude jeho zastoupení slábnout a ICS naopak stoupat…minimálně do nástupu Jelly Bean…

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *