Archos TV connect – domácí multimediální centrum nabídne speciální gamepad a Jelly Bean

Jestliže vám doma stále schází domácí multimediální centrum, na kterém poběží váš oblíbený Android, půjde na něm hrát hry, přehrávat videa, sjíždět internet a prostě všechno co byste od Androidu ve své televizi požadovali, firma Archos vám v únoru nabídne velké lákadlo za poměrně málo peněz.

Archos je jedna z těch firem, o které se příliš nemluví, přestože má hodně co nabídnout. Je pravda, že za poslední dobou se to hodně změnilo, ale možná, že ten zásadní průlom přijde právě v tu chvíli, kdy vyjde domácí multimediální centrum Archos TV connect.

Archos TV connect nabízí opravdu mnoho. Celé zařízení pracuje pod Androidem 4.1 Jelly Bean a nabízí vše co byste našli na standardním smartphonu či tabletu. K ovládání dostanete gamepad, který je, kromě jiného, osazen kompletní QWERTY klávesnicí, není tak problém ani při procházení internetu, či aktualizaci stavu na sociálních sítích. Jsou zde také dva joysticky, s jejichž pomocí můžete v aplikacích použít i multitasking, tedy zoomování, otáčení a podobně. Jelikož nikde není vidět naživo, jak toto zařízení funguje, nejsem si jistý, že jsem dobře pochopil jak s ním budete pracovat. Vypadá to, že gamepad slouží jako jakési laserové ukazovátko, s jehož pomocí budete hýbat kurzorem po televizi a případné ‚ťuknutí na displej‘ provedete tlačítkem vedle křížového ovladače/čtveřice tlačítek. Dobře je to vidět na videu, které je níže.

Vypadá to na skutečně revoluční zařízení, jehož ovládání je velmi ojedinělé a uvidí se až s časem, jak dobře se budou různé dotykové hry hrát. Když jsme u her, můžete si namapovat dotyková tlačítka na hardwarová tlačítka na gamepadu a ovládání je pak mnohem jednodušší a intuitivnější. Pokud je nějaká hra prvotně nastavena pro hraní na výšku, Archos TV connect ji automaticky otočí a budete hrát na výšku s černými pruhy po stranách.

Konektivitu zajišťuje Wi-Fi a standardní Ethernet kabel s podporou uPnP, Samba a DNLA. Přehrávat filmy tak můžete z jakéhokoliv zařízení, které máte připojené do sítě a to i ty s rozlišením do 1080p (přes Ethernet). Do televize připojíte Archos TV connect pomocí HDMI a můžete ho také připojit k počítači přes microUSB.

Samotné zařízení má vnitřní paměť poměrně chudých 8GB, ale toto místo můžete zvýšit s pomocí microSD karet až do velikosti 32GB. Přehrávat video můžete také z flash disku nebo z flash paměti, kterou můžete připojit do standardního USB portu.

Celé zařízení pohání 1.5 GHz Smart multi-jádrový procesor neznámých parametrů a označení a paměť RAM dosahuje na 1 GB.

Archos TV connect vypadá hodně zajímavě a pokud bude přiložený gamepad, respektive ‚TV Touch remote‘, tak šikovný jak ho prezentuje Archos, máme se skutečně na co těšit. Toto zařízení by mělo být dostupné v únoru 2013 a mělo by stát příjemných $130.



.
Zdroj: Archos (via Phone Arena)

5 komentářů: „Archos TV connect – domácí multimediální centrum nabídne speciální gamepad a Jelly Bean“

  1. k tomu revolučnímu ovládání… slyšel někdy autor o zařízení zvaném airmouse s klávesnicí?

    1. Ne, neslyšel… Navíc jsem napsal, že to je revoluční zařízení s ojedinělým ovládáním…

  2. Mam Archos Gamepad dva tydny a rad bych nekde zanechal neco jako mini recenzi pro pripadne dalsi zajemce. Proc ne treba tady :)

    Pro zacatek, nikdy jsem nemel herni handheld, i kdyz jsem ho uz dlouho planoval. Zkusenost mam pouze s PDA, Windows mobile 6.5 a Androidem 2.3. O zarizeni me presvedcila jeho univerzalnost, mobilita a kompaktnost (ano existuje i Nexus 7 + gamepad reseni nebo ruzne kolibky, ale snerujte to dohromady v autobuse) a zejmena pomerne nizka cena.

    + all in one, jedine, co budete potrebovat jsou sluchatka (neni soucast baleni)
    + mobilita – 7″ vejde se do naprsni kapsy bundy
    + cena 4100 i s dopravou
    + ovladani po upgrade firmwaru ze stranek Archos funguje bezvadne
    + hdmi vystup, zatim jsem nepouzil (kabel neni soucast baleni)
    + mozna subjektivne – krasny tvar i barva (plast), kompaktni, tvrdy – nic nevrze
    + lze poridit emulatory ceho si vzpomenete, DOS, PS1, Nintendo…
    + Mapovani klaves se uklada, lze ho exportovat i importovat. Nekolik her ma dokonce mapovani prednastaveno ihned po koupi.
    + Vykon ve hrach je dostacujici a jsem s nim spokojeny. Epic Citadel benchmark 46,7fps 1024×522 High Performance.

    – slabe barevne podani displeje, pri pohledu zespodu vyrazne horsi pozorovaci uhel
    – na filmy to moc s temi chrastitky neni
    – na Skype spis nouzovka, pri pouziti kamerky na celni strane je mikrofon v takove pozici, ze vas neni dobre slyset
    – analogy nejsou misticky, ale kloboucky a tak, i kdyz jsou pokryty teckovanym vzorkem, palec z nich obcas sjede v nejmene vhodnou chvili.
    – ke hram urcenym pouze pro platformu tegra se nedostanete
    – ze zacatku chvilku trvalo, nez se analogy rozchodily, neco drhlo, nyni bez problemu
    – vydrz neco pres dve hodiny
    – sipky nejsou D-pad, ale samostatne klavesy, coz me osobne nevadi, co lze ovladam na analogu

    Hint: pro mapovani analogu na pohyb pouzijte primerene zvetsene kolecko, pro mireni pouzijte primerene zvetseny ctverec.

    Zhodnoceni: mate malo penez, denne dojizdite, neradi se nudite v prostojich, nemate hendheld ani tablet a telefon je vam na hry maly? Nemate k dispozici nekolik hodin v kuse na PC hry? Pak je Archos Gamepad v soucasne dobe zarizeni presne pro vas. Za malo penez, hodne muziky, ve viru hry na ty nedostatky zapomenete. Zajemcum o podobne zarizeni bych v soucasne dobe doporucil jako alternativu tez cinske JXD s D-Pad klavesou a dvoujadrem.

    Na zaver par typu na hry pro gamepad: Grow, Aralon HD, E.Warriors 2, Tank Recon 3D, Six Guns
    a pouze pro tablet: Starfleet Omega, Anomaly HD, Anomaly Korea, Spirits

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *