Jelly Bean se dostal již na 10% zařízení

S novým rokem přišly také nové statistiky přímo od Google. Na vánoce bylo aktivováno na 50 milionů nových zařízení, a tak se dalo očekávat, že toto zamíchá s pořadím jednotlivých verzí operačního systému Android. Jestli tomu tak skutečně je, je otázkou, protože postup, s jakým Jelly Bean, a potažmo i Ice Cream Sandwich, ukusuje z onoho koláče všech zastoupených verzí, se nijak výrazně nezměnil oproti předchozímu měsíci.

Jelly Bean je nyní nainstalován na 10.2% všech zařízení, která se za poslední dva týdny přihlásila ke Google Play Store. Minulý měsíc to bylo 6.7% a měsíc předtím jen 2.7%. To ovšem Jelly Bean ještě nezačal pořádně žít. Jak je vidět, zvýšení bylo nejprve o 4 procentní body a následně o 3.5 procentních bodů. Nárůst je tak dokonce ještě nižší.

Ice Cream Sandwich se dostal ke včerejšímu dni na 29.1%, což jistě zapříčinily většinou aktualizace, spíše než nové přístroje. Minulý měsíc měl ICS zastoupení 27.5% a v říjnu to bylo 25.8%. Zde je to tedy v podstatě stejné, jako v případě Jelly Bean. Tento měsíc nárůst 1.6%, kdežto minulý měsíc to bylo 1.7%.

Sečteno podtrženo, nově aktivované přístroje s tabulkou nejspíš nezahýbaly tolik jak někteří uvádějí. Nakonec se podíváme ještě na krále všech systémů, nejzastoupenější Gingerbread, který spadl na 47.6% a to z původních 50.8% a o měsíc dříve z 54.2%.

Žádné velké změny se tedy tento měsíc neodehrály a Jelly Bean společně s ICS utěšeně narůstají stále stejným tempem.

Zdroj: Android Developers

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *