Přichází k nám další telefon pro seniory, Fujitsu F-12D

Vývoj nové technologie musí pokračovat tak, aby se vyráběly přístroje dostupné pro všechny. Myslelo se i na seniory, společnost Fujitsu představila telefon speciálně určený pro starší uživatele, kterým dělá ovládání běžných mobilních telefonů potíže. Telefonů pro seniory je na trhu zatím pouze velmi málo, Fujitsu tedy jistě udělalo dobrý krok, když představilo svůj nový model určený právě pro starší generaci uživatelů.

Fujitsu F-12D je chytrý telefon, který nepotěší nikoho jiného než seniory a další uživatele, kteří nezvládají práci s běžnými telefony. Čím je tento telefon tak zvláštní? Stejně tak jako ostatní telefony pro seniory, tak i tento disponuje velmi jednoduchým ovládáním, přehledným uživatelským rozhraním a pouze základními funkcemi. Seniorů na světě stále výrazně přibývá, nápad vyrobit smartphone pro ně určený potěšil mnoho uživatelů, kteří mohou nyní zakoupit svým rodičům nebo prarodičům telefon, díky kterému s nimi budou moci být neustále ve spojení.

Ačkoliv se jedná o telefon pro seniory, tak jeho parametry nejsou rozhodně zanedbatelné. Na přední straně telefonu lze nalézt 4 palcový displej s WVGA rozlišením 800×480 pixelů a přední 3.2 megapixelovou kameru. Na zadní straně se nachází 8.1 megapixelový fotoaparát s bleskem. Uvnitř se ukrývá jednojádrový procesor s frekvencí 1.4 GHz. Jako operační systém byl vybrán Android 4.0 Ice Cream Sandwich, který je zcela odlišný od ostatních systémů díky přestavbě pro lehké ovládání pro seniory.

Původně měl být telefon dostupný pouze na domácím, japonském, trhu, ale nakonec se rozhodlo, že bude dostupný i v Evropě. Do Evropských obchodů by měl telefon přicestovat již v následujících měsících. Cena telefonu je zatím neznámá, ale údajně by měla být výrazně nižší než u ostatních modelů.

zdroj: www.slashgear.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *