Společnost Archos představila svůj nový tablet, Archos 97 Titanium HD

Společnost Archos byla pro mnoho uživatelů neznámým výrobcem, v letošním roce se ovšem dostala na světlo popularity se svými cenově dostupnými tablety. Jejím posledním kouskem je tablet s vysokým rozlišením. Ačkoliv se všechny ostatní parametry drží průměru, tak mají ovšem uživatelé jistotu dostupnosti. Jedná se totiž o francouzskou společnost, tudíž jsou všechny její tablety snadno dostupné i pro český trh.

Archos 97 Titanium HD je další z řady tabletů od francouzské společnosti Archos, která si získala své příznivce především díky svým nízkým cenám, které jsou mnohdy jedním z nejdůležitějších kritérií pro koupi tabletu. Tento model nepřekvapí ani tak svojí výbavou, která je mezi ostatními špičkami na trhu spíše průměrná, ale svým vysoce kvalitním displejem, který nabídne HD rozlišení.

Tablet Archos 97 Titanium HD patří do řady tabletů Elements. Na přední straně tabletu se nachází 9,7 palcový IPS displej s rozlišením 2048×1536 pixelů a přední 2 megapixelová kamera. Na zadní straně lze nalézt 5 megapixelový fotoaparát. Uvnitř tabletu se ukrývá dvoujádrový procesor ARM Cortex A9 s frekvencí 1,6 GHz a grafický čip Mali 400, operační paměť je 1GB RAM. Vnitřní paměť tabletu má celkovou velikost 8GB a lze ji rozšířit prostřednictvím microSD karet. Jako operační systém byl zvolen Android 4.1 Jelly Bean.

Na internetu se ve velmi krátké době objevily spekulace o tom, že by bylo vhodnější použít čtyřjádrový procesor, dvoujádrový procesor by měl mít údajně problémy se zvládnutím displeje s tak vysokým rozlišením. Jedná se ovšem pouze o spekulaci nebo možná i o pomluvu ze strany konkurence, která může být rychle vyvrácena až se tablet dostane na trh. Přesné datum vypuštění na trh je zatím neznámé, ale mělo by to být zhruba na konci jara nebo v průběhu léta. Cena tabletu společně s dalšími informacemi o něm budou prozrazeny v následujících týdnech při dalším tiskovém prohlášení.

zdroj: www.androidcommunity.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *