Sony Xperia Z přichází na CES 2013

Vzhledem k informacím, které před velkými veletrhy neustále unikají, usuzujeme, že se CES a MWC 2013 budou nést v duchu hybridních zařízení, jejichž úhlopříčka displeje atakuje šest palců. Dalším takovým je smartphone či tabletofon chcete-li, jenž pochází z dílny Sony.  

Doposud byla tato novinka známá pod názvem Sony C660X Yuga, dnes se však rozkryl název, se kterým s největší pravděpodobností tento Japonec přijde. Měl by si říkat Sony Xperia Z. O tomto přístroji jsme slyšeli již dříve, a tak známe některé jeho parametry. Podíváme se tedy, co si pro nás v Sony připravili.

V první řadě musíme zmínit konstrukci. Přední straně dominuje displej o úhlopříčce 5 palců s rozlišením FullHD. Rozměry „zetka“ činí příjemných 139 x 71 x 7,9 mm, hmotnost prozatím bohužel neznáme. Nyní je čas na pohled pod kapotu. Najdeme zde čtyř-jádro Qualcomm Snapdragon, napomáhá mu operační paměť RAM o dvou gigabajtech.

Co se optické výbavy týče, na zádech ponese 12 megapixelový snímač doplněný o senzor Xmor RS, který napomáhá k lepší světelnosti fotografií. Sony Xperia nabídne vcelku standardní konektivitu, podporuje sítí LTE, najdeme v jeho nitru slot na microSD karty a nakonec se setkáme s výstupem microHDMI.

O tom, že novinka na palubě ponese systém Android 4.1 Jelly Bean, není pochyb. S největší pravděpodobností se se Sony Xperia Z setkáme na veletrhu CES 2013, uvidíme tedy, jak bude smartphone vypadat.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *