TCL S850 bude nejtenčím telefonem na světě

Tloušťka telefonu je jeden z parametrů, ve kterém se výrobci neustále předhánějí. Již jsme si zvykli na telefony s tloušťkou kolem jednoho centimetru, čínská společnost TCL se ovšem rozhodla, že vytvoří rekord a udělá nejtenčí telefon. Kam až souboj o nejtenčí telefon dojde zatím nemůže nikdo tušit, zatím je pouze jisté, že si společnost TCL na nějakou dobu udrží své světové prvenství.

TCL S850 je nejtenčí telefon na světě, sice ještě není v prodeji, ale už nyní známe některé jeho parametry. Tento chytrý telefon představila čínská společnost TCL, neboli The Creative Life!. Svojí tloušťkou telefon předběhl všechny konkurenty, jeho tloušťka je totiž pouhých 6,45mm. TCL S850 ukradl prvenství telefonu Vivo X1 a to o pouhých 0,1mm.

Na přední straně telefonu se nachází 4,7 palcový AMOLED displej s HD rozlišením a přední 2 megapixelová kamera. na zadní straně je 8 megapixelový fotoaparát s bleskem. Uvnitř telefonu nalezneme dvoujádrový procesor, operační paměť je 1GB RAM. Vnitřní paměť má celkovou velikost 16GB. Jako operační paměť byl zvolen  Android 4.1 Jelly Bean s vlastní nadstavbou od výrobce.

O telefonu nejsou zatím dostupné žádné bližší informace. Více informací by mělo přinést další tiskové prohlášení a také oficiální představení tohoto ultratenkého telefonu. Většinu uživatelů zajímá především odhadovaná cena a dostupnost, podle neoficiálních zdrojů by měl být telefon zpočátku dostupný pouze pro domácí čínský trh.

zdroj: www.gizmochina.com

1 komentář: „TCL S850 bude nejtenčím telefonem na světě“

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *