Sony zveřejnilo, kdy letošní Xperie dostanou Jelly Bean

Pokud jste jedni z mnoha uživatelů Android zařízení od Sony a netrpělivě čekáte kdy do svého přístroje dostanete 4.1 Jelly Bean, budete muset ještě vydržet. Sony je sice kritizována horem spodem pro své velmi dlouhé intervaly dodávání aktualizací a nových verzí operačního systému Android, nic si z toho ovšem nedělají a dál suverénně vedou žebříček nejpomalejších aktualizátorů.

 

Letošní Xperie se dočkají Jelly Bean během prvního čtvrtletí příštího roku. Sony Xperia T, Xperia TX a Xperia V dostanou aktualizaci během února až března.

Aktualizace na Xperia P, Xperia J a Xperia go by měla být dostupná na konci března.

Následovat budou modely Xperia S, Xperia SL, Xperia ion a Xperia arco S a to v rozmezí dalších několika týdnů.

Modely Xperia U, Xperia miro, Xperia tipo a Xperia sola zůstanou pouze u verze 4.0 Ice Cream Sandwich a 4.1 Jelly Bean se vůbec nedočkají.

Pro vaši informaci, Sony Xperia U se začala prodávat na konci května tohoto roku, Xperia miro byla představena v půlce června a u nás ze začala prodávat na začátku října, Xperia tipo byla představena také v půlce června a prodávat se začala na začátku září a Xperia sola byla představena v březnu a u nás se začala prodávat v půlce května. Xperia miro a tipo jsou tedy ani ne půl roku staré modely a na Jelly Bean můžou zapomenout. Sice se jedná o kousky z nižží až základní třídy, ale stejně mi to přijde hodně kruté.

Pro srovnání, Jelly Bean byl představen na konci června letošního roku a Galaxy Nexus se dočkal aktualizace začátkem července…

Pozitivní je, že všechny dražší modely se aktualizace na Jelly Bean nejspíš dočkají. Jelikož jde ale o Sony, není ani tato informace stoprocentně jistá, protože je stále možné, že během února bude oznámeno zpoždění a během dubna vyjde upozornění, že pro některé modely aktualizace na Jelly Bean prostě nebude vydána. Nebylo by to poprvé a jistě ani naposled.

Zdroj: Sony Mobile blog (via Android Central), foto GSM Arena

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *