Samsung Galaxy Grand Duos: levnější bráška Galaxy Notu

Ačkoliv nejsem příznivcem drbů a spekulací o nových přístrojích, když mi ale do oka padne nějaký zajímavý, musím se pozastavit a takové zařízení pořádně prozkoumat. Tentokrát mě zaujala odlehčená verze tabletofonu Samsung Galaxy Note II.

Tento přístroj ponese pětipalcový displej o slabém rozlišení 480 x 800 pixelů. Co se procesoru týče, ten by měl být totožný s tím, který tepe v Notu. Pro ty, kteří neví, o jaký čip se to vlastně jedná, ho rád odhalím. Je jím Samsung Exynos taktovaný na 1,4 GHz na každém ze čtyř jader.

 

Takto velký displej a nenažraný procesor potřebují dostatek energie, tu jim zaručí akumulátor o kapacitě 2100 mAh. Takováto nálož vystačí na den používání, pokud však nebude neustále zapnutá Wi-Fi a jas naplno. V opačném případě není nereálné se s výdrží dostat na dva dny.

Jméno novinky zní Samsung Galaxy Grand Duos, ukrývá se pod kódovým označením GT-I8092. Již z názvu vyplývá, že v jeho nitru najdeme slot na dvě SIM karty, a tak by se z něj mohl stát velmi oblíbený smartphone. Tuto novinku očekáváme na jednom z nadcházejících veletrhů. Setkáme se s ním tedy buď na CES 2013, nebo na MWC 2013. Pokud přinese výhody Notu a ještě přidá příznivou cenu, má na to stát se hvězdou své třídy.

zdroj: phonearena.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *