Evernote – poznámkový blok do kapsy

Na vašem chytrém mobilním telefonu by zcela určitě neměl chybět dobrý poznámkový blok. Určitě vás v terénu napadá spousta nápadů – je potřeba si je zapsat. Na Android existuje obrovské množství velmi dobrých aplikací přesně pro tento účel, avšak je jedna vyjímečná a tou je právě Evernote. Má nespočet možností a synchronizaci s vaším počítačem.

Základem je možnost vytvořit si několik poznámkových bloků, kam si vaše myšlenky budete zapisovat. Takto si vytvoříte například pracovní a osobní sešit. Tím ale segmentace nekončí, samosebou nechybí tagy. Lze si tedy své poznámky opatřit štítky, aby při větším množství záznamů nedocházelo k špatné orientaci.

Úžasnou funkcionalitou jsou však přílohy. K poznámce si lze pořídit fotku, nebo zvukový záznam. Možnosti jsou tedy značné. Líbí se vám logo firmy, cvaknete si ho a připíšete poznámku, že se jím máte inspirovat. Nebo si potřebujete zapamatovat otevírací hodiny copy-centra. Nafotíte, připíšete poznámku s adresou a už nikdy nepřijdete pozdě. Záznamy lze vytvářet i z Tweetů na Twitteru. Možností je však mnohem více a autoři tvrdě pracují na vylepšování služby každým dnem.

Poznámky lze synchronizovat se svým účtem na Evernote serverech a se svým počítačem. Klient pro Windows a Mac je přehledný a intuitivní. Vše funguje obousměrně, takže si můžete na počítači vytvořit poznámky a dále je nosit u sebe v mobilním telefonu. Ideální nástroj pro organizaci poznámek.

[app]com.evernote[/app]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *