Shazam – rozpoznávání skladeb

Před pár lety jsem byl na Floridě v jednom Miamském pajzlu. Samozřejmě všechny ty načinčané místní kluby stojí za to vidět, ale pár drinků tam a těžko budete mít na zpáteční letenku. Proto jsem zavítal do mě mnohem přirozenějšího prostředí, tedy alespoň finančně, protože osazenstvo podniku bylo výhradně afro-americké. Chtěl jsem si trochu pokecat a zahrát kulečník, ale nikdo se se mnou nechtěl moc bavit. Na pozadí hrál rap, co si budem povídat, nic z toho jsem neznal. Tak jsem vytáhl G1, zapnul Shazam, nepozorovaně rozpoznal současnou skladbu a udělal dojem na týpka vedle :-D.

Ať už jste zarytý posluchač hudby, nebo příležitostný fanoušek, Shazam by vám rozhodně chybět neměl. Tato populární aplikace rozpoznává skladbu, která právě hraje ve vašem okolí. Nutno říci, že velmi dobře. Databáze písniček se neustále rozrůstá a budete se sami divit, co všechno program rozpozná. Průběh akce je v řádech sekund!

Shazam je bezvadná aplikace. Kromě toho, že ohromíte spoustu lidí, už vám nikdy neunikne váš oblíbený song.

Pokud zrovna nemáte připojení k internetu, uložíte si úseky skladeb k budoucímu rozpoznání. Již poznané záležitosti si můžete vyhledat stiskem jednoho tlačítka na Youtube, poslat na Facebook kamarádovi, nebo zakoupit na Amazonu.

[app]com.shazam.encore.android[/app]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *