Samsung Galaxy S3 je králem mezi Android telefony

Dlouho očekávaný smartphone Samsung Galaxy S3 je konečně možné zakoupit i v českých obchodech. Tento smartphone je právem označován jako král telefonů s Androidem. Jeho funkce, vybavení, design i vlastnosti předčí mnoho ostatních konkurentů na trhu. Zatímco se o něm ještě před několika měsíci někde pouze diskutovalo, tak se obchody plnili žádostmi o předobjednání.

Při pohledu na Samsung Galaxy S3 každého nejdříve uchvátí jeho zajímavý design a kompaktní rozměry, které jsou 136,6×70,6×8,6mm. Velmi kvalitní a jasný HD displej má úhlopříčku 4,8″ a rozlišení 1280×720. Hmotnost celého telefonu je 133 gramů.

Telefon má tělo kompletně z plastu a nelze na něm nalézt hliníkové části. Pod displejem je možné najít hlavní tlačítko a dvě senzorová tlačítka, jedno je pro funkci zpět a druhé je kontextové. Telefon obsahuje Android 4.0 ICS. Samozřejmostí je přední i zadní fotoaparát. Přední kamera umožňuje rozlišení 1.9 megapixelu a zadní fotoaparát 8 megapixelů. S fotoaparátem je možné pořizovat až tři snímky za sekundu v rozlišení 3264x2448p.

Procesor telefonu je od Samsungu, jmenuje se Exynos 4412, má 4 jádra a frekvenci 1.4 GHz. Operační paměť má 1GB. Paměť telefonu je vyřešena prostřednictvím microSDHC karet a vnitřní paměti, je možné volit její velikost mezi 16, 32 a 64 GB. Telefon obsahuje slot na microSIM. Baterie je o kapacitě 2100mAh.

Telefon obsahuje velké množství funkcí, mezi které patří například i funkce S VOICE, která dokáže rozpoznat mluvená slova, dále Direct Call pro přímé volání nebo třeba Smart Alert. Telefon obsahuje Wifi, ke které je možné využívat funkce ALLShare Cast pro sdílení obrazu na monitor nebo televizi. Dále má v sobě nejnovější verzi Bluetooth 4, GPS, MHL, Glonass, MicroUSB, a další.  Cena telefonu se bude v průběhu června orientovat mezi 15-19000kč.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *