Společnost ZTE chystá špičkový smartphone Nubia Z5

Společnost ZTE chce vkročit do roku 2013 ve velkém, rozhodla se totiž představit nový špičkový smartphone, který ohromí svými parametry. Ačkoliv si většina uživatelů nestihne zakoupit tento model ještě před Vánoci, tak se může nechat kochat jeho líbivými parametry. Společnost ZTE zatím ještě nevypustila všechny informace o telefonu, pouze základní parametry, kterými chce přitáhnout pozornost široké veřejnosti.

ZTE Nubia Z5 je telefon, který se netrpělivě ukrývá ve skladech společnosti ZTE a čeká na své představení a vypuštění do světa. Bude se jednat o vyšší třídu smartphonů, které nabídnou lepší rozlišení, lepší výkon a celkově lepší parametry než většina současných telefonů. Oficiální představení telefonu sice ještě neproběhlo, ale už nyní si můžeme ukázat základní parametry telefonu.

Jisté je, že telefon bude mít na přední straně 5 palcový displej s rozlišením 1920×1080 pixelů a malou kameru. Na zadní straně se nachází 13 megapixelový fotoaparát s bleskem. Uvnitř telefonu lze nalézt čtyřjádrový procesor Snapdragon S4 Pro s frekvencí 1,5 GHz, operační paměť je 2GB RAM. Jaký byl zvolen operační systém je zatím záhadou, pravděpodobně půjde o úplně nový, zatím nepředstavený, Android s vlastní nadstavbou od ZTE.

Tloušťka telefonu bude údajně pouhých 7,6 mm. Bližší informace jsou zatím neznámé, výrobce je prozradí až při oficiálním představení telefonu, které proběhne za týden v Číně. Společnost ZTE si tímto gestem zajistila výraznou převahu nad mnoha značkami a začátek následujícího roku ponese pravděpodobně velmi úspěšně. Jestli jí budou následovat i ostatní společnosti je zatím nejisté, ale určitě nebudou chtít zůstat pozadu. Telefon ZTE Nubia Z5 by měl být v Evropě běžně dostupný již na začátku roku 2013.

zdroj: www.phonearena.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *