Jelly Bean je nainstalován již na 6.7% zařízení

Na začátku každého měsíce ukazuje Google procentuální srovnání jednotlivých operačních systémů na všech Android zařízeních, která se alespoň jednou za posledních 14 dní přihlásila na Google Play…což vylučuje miliardovou Čínu, která by se statistikami jistě zahýbala.

Dvoutýdenní období, končící právě 3.prosince, bylo ve znamení poměrně enormního nárůstu přístrojů s Jelly Bean. Verze 4.1 si polepšila z 2.7% na 5.9% a k tomu přibylo 0.8% přístrojů s nejnovějším Jelly Bean ve verzi 4.2. Ice Cream Sandwich se zvednul jen nepatrně a to o 1.7% na 27.5%. Největší vliv má stále ještě Gingerbread, který nyní trůní na 50.8% přístrojích, což je propad o 3.4%. Tento trend bude ještě nějakou dobu trvat, protože většina těchto přístrojů už nemá možnost přejít na verzi 4.x, není proto jiná možnost než počkat až přístroj doslouží a pořídit si nový.

Co se týče těch starších systémů, tak verze 2.1 Eclair klesla z 3.1% na 2.7% a verze 2.2 Froyo klesla z 12% na 10.3%. A v neposlední řadě, Honeycomb ztratil 0.2% a obývá nyní 1.6% přístrojů. Jsem si poměrně jistý, že lednové srovnání bude obsahovat poměrně utěšený nárůst 4.x systémů, protože budou přece vánoce a spousta lidí nadělí nebo si nechá nadělit právě přístroj s Androidem a to telefony i tablety. Můžeme se na další srovnání těšit, abychom viděli jak nejnovější systémy prostupují trhem…

Zdroj: Android Developers

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *