Vývojářská verze OUYA konzole se dostane do světa už 28.prosince

Konzole OUYA má za sebou historii začínající na serveru Kickstarter, kde prožila velmi úspěšný boom. Od doby kdy skončilo dotování na tomto serveru, vyšlo jen několik informací o dodávkách a přibližném datu vydání. To je naplánováno na březen příštího roku. Je zde ovšem možnost připlatit si za dražší vývojářskou verzi ($800), která bude dostupná dříve. A to dříve je právě 28.prosince.

Pokud se této konzole nemůžete dočkat a připlatili jste si za tuto verzi, můžete se těšit, že na silvestra už můžete vesele zkoušet všechny hry, které tato konzole bude podporovat. Pokud jste vývojář, bude od tohoto data dostupné také OUYA SDK, takže vytváření aplikací můžete zahájit okamžitě. Také se můžete těšit na speciální překvapení jen pro vás, tedy pro všechny, co zakoupili verzi pro vývojáře. O co se bude jednat, je ovšem ve hvězdách.

Jak můžete vidět níže, OUYA vypadá prakticky stejně jako vypadala na grafických renderech, ale za sebe musím říct, že jsem si ji představoval větší. Ale nakonec proč ne, je to malé, pěkné a může to graficky doplňovat design místnosti.

V březnu příštího roku by se měla OUYA začít prodávat standardně přes internet i v kamenných prodejnách. Otázkou je, jestli vývojáři stihnout naplnit poptávku, která by při poměrně rozumné ceně od $99 plus poštovné, mohla být mohutná. Jak to bude v ČR je otázka. Ceny zde bývají vždy nepoměrně vyšší než v Americe a pokud byste si chtěli koupit stroj přímo na Ouya.tv, zaplatíte $99 za konzoli, dále $30 za druhý ovladač – lépe je mít dva, že áno, dále $20 za poštovné, plus 20% daň při proclení. To máme cca 3.000,- + daň, tedy asi 3.600,- Kč. To už nevypadá tak lákavě jako původních necelých sto dolarů…

Zdroj: OUYA blog (via Android Authority)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *