Aocos PX102 je hybridní tablet s QWERTY klávesnicí

Pro někoho se staly tablety příjemným doplňkem, ale mnoho uživatelů dává stále přednost laptopům. Někteří uživatelé si dokonce tablet nekoupí jenom proto, že se bojí složitého ovládání. Tyto uživatele jistě potěší hybridní tablet od společnosti Aocos. Tento tablet totiž poskytuje nejenom klasickou funkci tabletu, ale díky klávesnici možnost použití jako běžný laptop s Androidem.

Aocos PX102 je zajímavý čínský hybridní tablet. Jak již bylo zmíněno, tak k dispozici je i s QWERTY klávesnicí. Uživatel může tablet kdykoliv spojit s touto klávesnicí a vytvořit tak notebook s Androidem. Pokud se uživatel rozhodne, že mu to takto nevyhovuje, tak může tuto klávesnici odpojit od tabletu a má opět k dipozici obyčejný tablet. Tento model se těší velké popularitě, především mezi uživateli, kteří rádi kombinují používání tabletu a laptopu. Tablet je vždy dodáván i s klávesnicí, s tabletem komunikuje prostřednictvím Bluetooth. Níže je obrázek modelu Hummingbird II.

Na přední straně tabletu se nachází 10,1 palcový IPS Retina displej s rozlišením 1280 x 800 pixelů a malá VGA kamera. Uvnitř tabletu můžeme najít dvoujádrový procesor Rockchip RK3066 s frekvencí 1,6 GHz, dále grafický čip Mali-400. Operační paměť je 1GB RAM. Vnitřní paměť tabletu má velikost 16GB s možností rozšíření prostřednictvím paměťových karet. K základní výbavě patří také Wi-Fi a baterie s kapacitou 7000mAh. Tablet nabízí možnost připojení externího 3G modulu. Jako operační systém byl zvolen Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich s možností aktualizace na Jelly Bean.

Rozměry tabletu jsou 257 x 176 x 9,6 mm a celková hmotnost je 590 gramů. Jedná se o velmi kvalitní kousek, který nabízí slušné parametry za velmi dobrou cenu. Již nyní je možné tohoto hybrida pořídit v mnoha čínských i evropských internetových obchodech. Jeho cena se pohybuje kolem 200 dolarů, tedy v přepočtu cca kolem 4000 korun.

zdroj: www.androidauthority.com, internet

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *