Sharp přispěje také svojí trochou do pětipalcového mlýna telebletů

Proces miniaturizace mobilních telefonů se zarazil někdy kolem éry osmdesát-dva-desítek a od té doby telefony stále rostou. Maximálně existuje nepsaná soutěž o to, kdo přijde na trh s nejtenčí žiletkou, ale jinak je trend ve vyrábění telefonů co největších, nejrychlejších a s největším množstvím obrazových bodů. HD Ready už nám není dost dobré a pětipalcové smartphony na nás útočí nerozpoznatelnou jemností daleko přesahující 400ppi a rozlišením dosahujícím až na magickou hranici 1080p (aka Full HD).

Aby byla firma ve světě respektována, bude muset do roku 2013 přijít alespoň s jedním telebletem (angl. phablets), tedy se zařízením, které je stále ještě telefonem, ale úhlopříčka displeje dosáhne minimálně na 5″. To ovšem není konečná hodnota, protože například Samsung se svým Galaxy Note2 se roztahuje na celých 5.5″. Firma Sharp přijde na trh, a to nejspíš ještě v tomto roce, s přístrojem, který bude moci směle konkurovat takovým zvučným jménům jako je právě Samsung Galaxy Note2, LG Optimus Vu či v Americe nedávno představenému HTC Droid DNA.

Na stránkách ePrice si mohli Sharp Aqous SH930W osahat a rozhodli se srovnat ty nejlepší kousky z obří mobilní technologie. Postavili tedy proti Sharpu Samsung Galaxy SIII, HTC One X+, Samsung Galaxy Note2 a LG Optimus Vu. Toto srovnání plácli do tabulky a nabídli světu. Nešťastné je to, že žádný z konkurenčních modelů nemá 1080p displej a zrovna HTC DROID DNA, který jej má, ve srovnání chybí.

A teď trošku hardwarové pohádky. Sharp Aqous SH930W uživatelům nabídne dvoujádrový procesor Qualcomm MSM8260A taktovaný na 1.5GHz, 5″ CG-Silicon displej s rozlišením 1920×1080 px, 2GB RAM, 32GB místa, 8MP fotoaparát a baterii s kapacitou 2.100 mAh. Specialitkou je duální GPS přijímač, která si poradí jak s americkou sítí GPS, tak s ruskou GLONASS. Rozměry jsou 139.9×71.5×9.1 mm, hmotnost se ovšem nikde nedočtete. Operačním systémem bude Android ve verzi 4.1 Jelly Bean. Cena tohoto ‚trpaslíka‘ by se měla vyšplhat na HK $5200, což je v přepočtu na naše asi 13.200,- Kč. Pokud se tento teleblet dostane někdy k nám, jistě to nebude dřív jak na začátku druhého čtvrtletí příštího roku a cenovka bude začínat minimálně na 15 tisících.

Zdroj: ePrice [překlad] (via Android Community)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *