Meizu MX2 přináší skvělý výkon za rozumnou cenu, dočkáme se ho také?

Čínský výrobce Meizu nepatří mezi nejznámější společnosti, ale jeho telefony bývají vysoce kvalitní, přesvědčit jsme se o tom mohli již na posledních modelech. Telefon, se kterým přichází nyní, přináší velmi solidní parametry za příjemnou cenu. Za poslední roky jsme si zvykli platit za výkonné telefony příliš mnoho peněz, s pomocí několika čínských výrobců by to mohlo být naopak.

Meizu MX2 je telefon od společnosti Meizu, který je pokračováním modelu MX, ten ovšem nabídl pouze dvě jádra. Model MX2 nabídne 4 jádra a lepší displej. Meizu je důkazem, že dokonce i méně známé čínské společnosti dokáží vyrábět velmi dobré telefony. Telefon překvapuje nejenom svým vysokým výkonem a skvělými parametry, ale také cenou, která je výrazně nižší než u stejně výkonných telefonů jiných výrobců.

Nyní již k parametrům, které by bylo škoda opomenout. Na přední straně telefonu se nachází 4.4 palcový displej s rozlišením 1280×800 obrazových bodů a malá přední kamera. Displej je s technologií CABC, která, díky funkci kontroly podsvícení, dokáže snížit spotřebu o 30-50%. Na zadní straně se nachází 8 megapixelový fotoaparát s bleskem. Uvnitř telefonu můžeme najít čtyřjádrový procesor Cortex A9 MX5S s frekvencí 1.6 GHz, operační paměť je 2 GB DDR2 RAM.

Do výbavy telefonu dále patří GPS s Glonnass čipem, gyroskop, digitální kompas, WiFi (b/g/n, direct) a Bluetooth 4.0. Maximální kapacita baterie je pouze 1.800 mAh, možná že právě proto se výrobce rozhodl do telefonu umístit technologii pro menší spotřebu displeje. Zajímavostí telefonu MX2 je to, že ačkoliv má větší displej než jeho předchůdce MX, tak se šířka telefonu nezměnila, pouze se zmenšil rámeček. Telefon bohužel neběží na Androidu, ale na operačním systému Flyme 2 OS, který je postavený na Androidu 4.1. Telefon bude zatím dostupný pouze pro čínský trh za cenu v přepočtu 8000 korun, ale pravděpodobně se ho začátkem příštího roku dočkáme i u nás.

zdroj: www.androidauthority.com

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *