Véčka se vrací opět do módy, Samsung představil nový model

Ačkoliv byla véčka jeden čas velmi populární, tak se nad nimi na dlouhou dobu zatáhla opona. Tak přiznejme si, kdo z nás používá nějaké véčko? To, že véčkům ještě neodzvonilo hlásá společnost Samsung, která přišla s novým véčkem, pochopitelně s Androidem. Samsung chce pravděpodobně dokázat, že mají véčka ještě budoucnost. Představené véčko je opravdu luxusní, jeden jeho parametr ovšem velmi zklamal a to jeho cena.

Samsung W2013 je véčko, ano, smartphone ve véčku! Zrovna když výrobcům telefonů začínají docházet nápady, tak na trh nakráčí Samsung s véčkem. Jedná se o dobrý tah na branku? Samsung si myslí, že ano a dokonce použil pro propagaci tohoto telefonu Jackieho Chana, který „údajně“ toto véčko používá. Nejedná se o žádný průměrný chytrý telefon, ale o pořádně našlápnutý smartphone se dvěma dotykovými displeji.

Telefon obsahuje dva displeje s úhlopříčkou 3,7 palce a rozlišením 800×480 pixelů, na přední straně je také 2 megapixelová VGA kamera. Velkým překvapením je běžná numerická klávesnice, kterou lze spatřit po otevření telefonu. Na zadní straně telefonu se nachází 8 megapixelový fotoaparát s bleskem. Uvnitř telefonu lze najít čtyřjádrový procesor s frekvencí 1,4 GHz, operační paměť je 2GB RAM. Telefon je vybaven vnitřní pamětí o velikosti 16GB, kterou lze rozšířit prostřednictvím microSD karet. Jako operační systém byl zvolen Android 4.0 Ice Cream Sandwich s grafickou nadstavbou Touchwiz.

Zpráva o véčku se rychle rozšířila do celého světa a už nyní si telefon získal mnoho zájemců. Vrátí se véčka do módy ve velkém nebo se jedná pouze o jeden model? Na reakce ostatních výrobců si budeme muset počkat, ale už nyní je jasné, že nové véčko vyvolalo rozruch a že ostatní výrobci jistě nebudou chtít zůstat pozadu. Svými parametry véčko rozhodně nezklamalo, zklamalo ovšem cenou, která se pohybuje v přepočtu kolem 60.000 korun. Právě díky vysoké ceně se stane telefon pro většinu uživatelů nedostupný.

zdroj: www.androidcommunity.com

2 komentáře: „Véčka se vrací opět do módy, Samsung představil nový model“

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *