Obří tablet Archos Arnova FamilyPad míří do Evropy

Někdo preferuje malý displej a někomu prostě malý displej nestačí. Společnost Archos přichází s obrovským tabletem, který ocení každý uživatel, kterého bolí oči z malého displeje. Mnoho uživatelů si stěžuje především na špatnou práci na malých tabletech, velké tablety naopak poskytují větší komfort a přehlednost. Stále více uživatelů se shání po větších displejích, Archos je tedy pravděpodobně na nejlepší cestě, jak uspokojit uživatele prahnoucí po velkých tabletech.

Archos Arnova FamilyPad je tablet, na který se už nyní těší uživatelé z celého světa. Co je na něm tak úžasného? Je to především velký displej s úhlopříčkou 13,3 palce. Tento tablet je určen pro všechny uživatele, kterým se zdají desetipalcové displeje příliš malé. Samotný tablet je, již podle názvu, určen pro celou rodinu. Hlavní rozdíl, mezi běžnými desetipalcovými tablety a tímto velikánem, lze pocítit především při sledování filmů a videí, hraní her, prohlížení fotografií a při podobných aktivitách.

Na přední straně tabletu nalezneme již zmiňovaný 13,3 palcový displej s rozlišením 1280×800 pixelů. Displej dokáže zaznamenat až deset dotyků najednou. Ačkoliv je displej tabletu dokonalý, výbava mírně pokulhává, uvnitř tabletu se nachází 1GHz procesor typu Cortex-A8, operační paměť je 1GB RAM. Tablet dále obsahuje HDMI výstup, microUSB port a dvě 2 megapixelové kamery. Vnitřní paměť tabletu má velikost 8GB a je rozšiřitelná pomocí microSD karet. Jako operační systém byl zvolen Android 4.0 Ice Cream Sandwich, který obsahuje speciální balíček funkcí pro tento velký displej.

Blíží se éra velkých tabletů? To zatím sice není jisté, ale byla by to příjemná zpráva. Mnoho uživatelů je zvědavých, jestli se i ostatní výrobci chytí nápadu společnosti Archos a pustí se také do výroby velkých tabletů. 13,3 palce je možná teprve začátek, možná se za nedlouho dočkáme i patnáctipalcových displejů. Dobrou zprávou je, že tablet dorazí na evropský trh již v prosinci a jeho cena se bude pohybovat zhruba kolem 5500 korun.

zdroj: www.liliputing.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *