Toshiba AT300, jedinečný tablet s dvoujádrovým procesorem

Velmi zajímavou novinku představila před několika dny společnost Toshiba. Jedná se o nový tablet s úhlopříčkou 10,1″, který je vybavený dvoujádrovým procesorem. Tablet má mnoho zajímavých vlastností, mezi které patří vestavěná paměť 32GB, dvě kamery a mnoho dalšího.

Tato novinka běží na Androidu 4.0 Ice Cream Sandwich a nabízí 10,1 palcový LED displej s podsvícením a rozlišením 1280×800. V nitru tabletu je možné najít dvou jádrový procesor  Tegra 3. Tablet obsahuje zadní i přední fotoaparát, ten zadní se může pyšnit 5-ti megapixelovým snímačem a přední poskytuje 2 megapixely.


Tablet bude nabízen ve dvou verzích podle velikosti vestavěné paměti. První verze je s 16GB a bude nabízena za 329 liber a druhá verze s 32 GB bude nabízena zase za 379 liber. Toshiba mnoho detailů neodhalila, ale mezi další podrobnosti patří například multidotykový displej, který podporuje snímání i deseti prstů najednou. Tablet obsahuje také micro HDMI výstup.

Tělo tabletu je tlusté pouhých 8,8 mm. Toshiba AT300 patří do série Excite, které má nabídnout ještě mnoho podobných novinek. Mimo jiné podporuje WiFi 802.11b/g/n a Bluetooth. Kromě HDMI výstupu obsahuje i USB výstup, výstup na sluchátka a další samozřejmosti. Tablet má čtečku paměťových karet micro SD/SDHC. Baterie je Lithium-Ion a měla by vydržet až sedm hodin plného provozu.

Toshiba AT300 dorazí na trh koncem června až začátkem července. První uživatelé ji vyzkouší v Americe. Do českých obchodů by měla dorazit o pár týdnů později.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *