Česká spořitelna (konečně) vydala mobilní aplikaci

Bez bankovního účtu dnes v této republice není téměř nikdo starší 15 let a potřeba zadávat platby i na cestách a za chůze se stává stále silnější. Která banka nemá bankovní aplikaci, jako by nebyla. I když to je asi blbost, protože Česká spořitelna rozhodně je a ještě dlouho bude i se svými směšnými poplatky za všechno (včetně příchozí platby na účet).

Každopádně už to mělo být dávno, kdy měla ČS vydat bankovní aplikaci pro Android, protože se to stává jakýmsi standardem. Není to tak dlouho, co vyšla verze na iOS, a podle některých názorů je to celkem zdařilá kopie od A do Z (ne, toto skutečně není lichotka!). Když vezmeme v potaz, co ‚všechno‘ aplikace umí, je zarážející, proč to trvalo tak dlouho. Ale nechme to stranou a pojďme se podívat, co všechno s touto aplikací můžete dokázat.

V prvé řadě si musíte aplikaci spojit se svým účtem na Servis 24. Tím vás celkem zdařile provede nápověda, případně text přímo v Google Play, kde je vše přehledně popsáno. Musíte si vymyslet heslo do této mobilní aplikace a dostanete dočasný kód, který v aplikaci použijete. To vše také musíte potvrdit odesláním kontrolní zprávy na váš telefon a opsáním kontrolního kódu do políčka na stránkách Servis 24. Poté se s klientským číslem na Servis 24, vygenerovaným dočasným kódem a vlastním nově vymyšleným heslem zaregistrujete do aplikace. Toto uděláte pouze jednou, poté si vyberete jen svůj profil a zadáte heslo. Pokud máte jen jeden profil, tak ho ani nemusíte vybírat, prostě jen zadáte vaše heslo.

No a teď co aplikace umí. Umí odeslat peníze, zkontrolovat historii a samozřejmě vám ukáže aktuální zůstatek. A to je vše. Kredit do mobilu si tedy nedobijete… aspoň prozatím. Odesílání peněz má minimálně jednu vychytávku a tou je skenování složenek a jejich následné zaplacení. Jinak si můžete vybrat z uložených příjemců a v podstatě dělat všechno to, na co jste zvyklí u odesílání peněz na stránkách Servis 24.

Pokud budete chtít přepnout na jinou aplikaci, tak za prvé neuvidíte v seznamu naposled spuštěných aplikací náhled aplikace a za druhé budete muset vždy po návratu zadat znovu heslo. Navíc vám systém nedovolí v prostředí vašeho profilu pořizovat snímky obrazovky. Jsou to zajímavé bezpečnostní prvky, které můžou pomoci zabránit zneužití.
[app]com.cleverlance.csas.servis24[/app]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *