Konec světa nebude, Google zrušil prosinec!

Nejnovější operační systém Android 4.2 přináší na nejnovější zařízení Nexus kromě spousty vychytávek také různá úskalí a schovky. Co se týče schovek, můžete narazit na problém při hledání složky ‚Pro vývojáře‘ v nastavení. To je skutečně ukryté a odkryjete ho, pokud sedmkrát kliknete na ‚Číslo sestavení‘ v Informacích o zařízení. Toto je spíš takový Easter Egg, neboli žertík. Případně si chtěli být lidé od Googlu jistí, že se do této složky dostanou skutečně jen Ti, kteří vědí co dělají, a to se cení.

Nicméně schovka, kterou si na nás připravili do verze 4.2 v aplikaci Lidé je mnohem sofistikovanější a tak trošku z oblasti hrubých chyb. Pokud si zkusíte k nějakému kontaktu přidat jakékoliv datum, tedy výročí, narozeniny, vánoce (abyste nezapomněli) a podobně, a bude toto datum z měsíce prosince, nepovede se vám to, protože prosinec v seznamu měsíců chybí. Jak se můžete přesvědčit níže, po listopadu následuje leden.

Tato chyba byla již nahlášena a je pravděpodobné, že aktualizace s opravou tohoto ‚faux pas‘ a možná i s dalšími méně podstatnými přiletí velmi brzy, aby kromě konce světa nebyly zničeny také vánoce…

Zdroj: Android Police

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *