Kde najdeme nejlevnější tablety? No přeci v Indii!

Připadá Vám, že jsou u nás tablety příliš drahé? Co mají v tom případě říkat Indové, kteří mají mnohonásobně menší příjmy než u nás? Indická vláda se rozhodla tento problém řešit a tak byl představen první superlevný tablet, který doslova zaplaví Indii, tedy její studenty, do jejichž řad je určen. Přes 200 milionů tabletů by se mělo dostat do rukou indickým studentů, tím jim ulehčit jejich studium a zároveň zvednout úroveň země, která je velmi nízká.

Aakash 2 není žádné zaklínadlo, ale název superlevného tabletu, který se stane jedním z nejrozšířenějších tabletů. Indii si každý vybaví jako chudou a lidnatou zemi, žije v ní přes 200 milionů chudých studentů, kteří si kromě děravých bot nechávají zdát o vlastním tabletu. Tato vize se stane skutečností. Je to sice udivující, ale výrobcem a dodavatelem bude kanadská společnost Datawind. Plán vybavit chudé studenty levnými tablety byl natolik udivující, že ho sdělil samotný prezident.

Nyní k parametrům tabletu, tablet Aakash 2 je vybaven 7 palcovým kapacitním displejem, na první pohled vypadá velmi jednoduše. Uvnitř tabletu se nachází jednojádrový procesor Cortex-A8 s frekvencí 1 GHz, operační paměť je 512MB RAM. Baterie má kapacitu 3000mAh. Samotný tablet má interní paměť o velikosti 4GB s možností rozšíření prostřednictvím micro SD karet.

Jako operační systém byl zvolen Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Tento tablet je zatím bohužel určen pouze pro Indii. Jak již bylo zmíněno, tak je velice levný, jeho cena je pouhých 2236 rupií, tedy kolem 800kč. Podle oficiální tiskové zprávy by měli mít indičtí studenti možnost dostat tento tablet dokonce i za polovinu ceny. Mnohým uživatelům nevadí, že bude tento superlevný tablet situován především pro Indii, hlavní je, že byl vyroben další superlevný tablet, tudíž se spěje k lepšímu cíli, aby se i méně majetní mohli dostat k moderní technice.

zdroj: www.talkandroid.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *