Caterpillar CAT B10 je telefon svořený pro hrubé zacházení

Pro někoho není problém udržovat telefon v čistotě a bezpečí, někteří uživatelé se ale nepříznivým podmínkám zkrátka nevyhnou. V případě, že uživatel pracuje v dole, na stavbě, na pracovišti s velkou prašností či kdekoliv jinde, kde je telefon v neustálém ohrožení, tak je třeba sáhnout po značce Caterpillar. Majitel takového telefonu se již nemusí obávat pádu telefonu z výšky, prašného prostředí či hrubého zacházení.

Caterpillar CAT B10 je název telefonu, pod kterým si většina uživatelů představí spíše průmyslový stroj od stejnojmenné společnosti. Omyl, jedná se skutečně o telefon, superodolný smartphone určený do nepříznivých podmínek. Průmyslové stroje Caterpillar vykonávají těžké práce a vyznačují se svojí houževnatostí a výkonem. Ze stejného důvodu byl vytvořen i tento telefon, uživatelé se mohou spolehnout, že bude bez problémů fungovat v podmínkách, kde by jiné telefony selhaly.

Smartphone se může pyšnit certifikací IP67, která zajišťuje odolnost vůči pádu, prachu a vodě. Na první pohled má telefon robustnější tvar oproti běžným telefonům. Na přední straně telefonu se nachází 3,2 palcový dotykový displej s rozlišením 480 x 320 pixelů, který je chráněn zpevněným sklem Asahi Glass. Dále je na přední straně malá VGA kamera. Na zadní straně se nachází 5 megapixelový fotoaparát. Uvnitř telefonu lze nalézt jednojádrový procesor s frekvencí 800 MHz. Dále je telefon vybaven slotem na microSD karty a baterií s kapacitou 2000mAh.

Operačním systémem telefonu je Android 2.3.5 Gingerbread a ten je navíc v českém jazyce. Velkou výhodou je také podpora dvou SIM karet. Nejedná se sice o poslední technický model, ale předpokládá se, že bude telefon používán pro základní účely. Uživatel se nemusí bát jakýchkoliv drobných pádů telefonu na zem či zmoknutí telefonu. Smartphone Caterpillar CAT B10 je dostupný i na našem trhu za cenu zhruba kolem 9000 korun.

zdroj: www.androidcentral.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *