Nový smartphone Onyx E Ink s černobílým displejem slibuje až týdenní výdrž na jedno nabití

Čínský výrobce Onyx překvapil svět se svojí novinkou, smartphonem s černobílým displejem. Mnoho uživatelů si pravděpodobně říká, proč někdo začne vyrábět černobílý smartphone, když se všichni předhánějí v kvalitě barevných displejů? Důvod je jednoduchý, tento model s černobílým displejem nabízí skvělou viditelnost displeje i na přímém slunci a navíc poskytuje provozní výdrž baterie až jeden týden na jedno nabití.

Smartphone Onyx E Ink je novinkou, kterou jedna část uživatelů otevřeně vítá a zbytek nad ní nechápavě kroutí hlavou. Čínský výrobce Onyx většinu uživatelů spíše zklamal svojí novinkou, když uvedl telefon s černobílým displejem. Podle neoficiálních zdrojů má telefon nabídnout skvělou viditelnost displeje i na ostrém slunečním světle, dokonce by mělo být možné s telefonem pracovat se slunečními brýlemi na očích. Poslední výhodou tohoto modelu by měla být výdrž, kterou ocení uživatelé, kteří jsou často mimo elektrický zdroj.

Nejhorším mínusem pro Onyx E Ink je jeho využití, jediné co nabídne velmi dobrého, tak je dobrá čitelnost a výdrž baterie, jinak je telefon prakticky téměř k ničemu. V telefonu nelze hrát hry, sledovat videa, nelze fotit a mnoho dalšího. Dalším mínusem je vykreslování displeje, displej je sice dokonale čitelný, ale vykreslování trvá mnohem delší dobu než u běžných telefonů.

Onyx E Ink nabízí možnost volání, SMS, čtení e-booků, přehrávání hudby, a spouštění různých textových aplikací. Uvnitř telefonu se nachází procesor Qualcomm MSM7227A s frekvencí 800 MHz až 1 GHz. Operačním systémem je Android 2.3.5 Gingerbread. Samotný smartphone by měl vážit pouze kolem 70 gramů a také by jeho cena měla být velmi nízká, ale to jsou zatím pouze spekulace od neoficiálních serverů. Bližší informace o telefonu jsou zatím záhadou, v nejbližších dnech a týdnech by mělo dorazit více informacím o tomto modelu.

zdroj: www.androidauthority.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *