[Šeptanda] Nový Nexus bude od LG a možná jich bude i víc

Telefony s označením Nexus vždy patřily mezi to nejlepší co šlo na trhu sehnat…minimálně v době představení. Jedná se o přístroje přímo ze stáje Googlu, který si nechal daný Nexus vyrobit vždy u některé ze známých značek, jako je Samsung, HTC, či v případě tabletu Asus. Výhodou takového přístroje je jistota dostupnosti nejnovější verze systému. Nejedná se samozřejmě o update pro všechny řady telefonu Nexus, ale minimálně o nejnovější řadu, často i o tu předchozí.

Podle posledních zpráv ze serveru Android And Me, kteří, jak tvrdí, mají někoho v zákulisí, kdo se již osvědčil v minulosti při prozrazování neověřených informací, to vypadá, že nejnovější Nexus uzří světlo světa již letos v Listopadu. Ostatně už je to rok, co byl představen zatím nejnovější kousek Samsung Galaxy Nexus, takže už by to chtělo. Tentokrát by ovšem mohlo být všechno trošku jinak.

Nexus se kromě nejrychlejší dostupnosti nejnovějšího systému chlubil také tím, že v telefonu je implementován syrový Android, bez jakýchkoliv nástaveb nebo předělávek, jako je HTC Sense či Samsung TouchWiz. To ho samozřejmě katapultovalo mezi nadšence, kteří (stejně jako já) tyto nadstavby nemůžou vystát. Podle zákulisních informací by další Nexus(y) měl(y) fungovat trošku jinak. Z označení Nexus se stane něco jako nálepka a každá firma, která splní určitá kritéria si bude moci tuto nálepku na nějaký svůj přístroj nalepit. LG by měl přijít s telefonem LG Optimus G Nexus, který by měl nést Android ve verzi 4.2. Zatím není jisté, jestli tato verze bude označena Jelly Bean, nebo bude pojmenovaná podle sladkosti začínající na písmeno K, tedy s největší pravděpodobností Key Lime Pie.

Photoshopem vylepšené LG

Pokud si nějaká firma bude chtít určit svůj Nexus, musí tento telefon splňovat několik podmínek. V prvé řadě musí přístroj nést syrový Android. Veškeré grafické nadstavby budou součástí takzvaného kustomizačního centra, což by měla být novinka právě ve verzi Androida 4.2. Každý uživatel by si tak mohl zvolit, zda chce Android původní, nebo s grafickými nadstavbami výrobců telefonů. Další podmínkou je vyšetření 64 MB na zabezpečené streamování médií. Přístroj musí také splňovat to, že obsažený hardware v pohodě rozchodí také Android 5.0, který by měl vyjít na podzim příštího roku.

Ačkoliv vše co jste doteď přečetli jsou jen domněnky, je možné, dokonce i velmi pravděpodobné, že se vyplní. Minimálně je velká šance, že nejnovější Nexus bude z dílny LG. Jestli to je výhra či ne, nechám na vás, já osobně z toho příliš nadšený nejsem. Ostatně i myšlenka, že z Nexusu se stane jen jakási nálepka, kterou si bude moct nalepit prakticky kdokoliv, se mi vůbec nelíbí. Otázka také zůstává jak to bude s vydáváním aktualizací na jednotlivé telefony. Je samozřejmé, že pokud pod sebou bude mít Google aktualizační balíčky pro 15 přístrojů, místo pro 2, bude to časově náročnější. Může se také stát, že aktualizace zůstanou nadále na výrobcích, což je ovšem přesný opak toho, o čem ‚značka‘ Nexus je. Asi nám nezbude nic jiného než si počkat na Listopad a na to co Google předvede, zda vůbec něco předvede a jak to všechno nakonec dopadne.

Zdroj: Android And Me

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *