Proč začínají být Android tablety populárnější než iPady?

iPad a Android tablety proti sobě stojí tváří v tvář na globálních trzích. Každý přichází s mnoha sliby a snaží se zapůsobit na potenciální kupce s designem, velikostí, tloušťkou, funkcemi, aplikacemi atd. iPad je starší než Android a těší se stabilnímu trhu dlouhou dobu. Nicméně díky technologiím a funkcím, které přináší tablety s Androidem, jsou uživatelé stále více a více nakloněni Androidu.

Většina uživatelů, používající produkty Applu si drží respekt k jeho samotnému jménu a drží se především díky jeho rozšířené komunitě, ovšem uživatelé, kteří hledají pozitivní rozdíly, tak raději volí Android tablety. Pokud jste nováčci ohledně technologie tabletů, tak je pro vás pravděpodobně prvotní najít klady a zápory, hlavní rozdíly, funkce a možnosti. Níže se můžete dočíst proč je vhodnější zvolit Android tablet oproti iPadu.

Multitasking

Multitasking je schopnost plnění víceúlohového systému, který dokáže provádět více procesů současně. Mnoho uživatelů neshledává multitasking v iPadech za fungující a ačkoliv tyto přístroje dokáží zvládat více úloh, tak jsou tyto procesy sníženy na minimum z toho důvodu, aby se ještě více netrhala životnost baterie, nelze tedy zde očekávat kvalitní podporu více funkcí najednou. Na druhé straně většina tabletů s Androidem, která je poháněná dvoujádrovými procesory, může nabídnout velmi kvalitní multitasking, dokáží totiž zvládat více funkcí najednou aniž by se to výrazně projevilo na ztrátě výkonu a také na spotřebě baterie. Navíc funkce multitaskingu jsou v Androidech velmi přehledné a lze se v nich velmi snadno orientovat. Jestliže se Apple rozhodne tento problém řešit, tak udělá dobře, v současnosti v tomto faktoru výrazně vede Android.

Výběr z mnoha druhů a velikostí

Apple iPad je jeden výrobek, zatímco Android tablety přicházejí neustále od různých výrobců s různými nápady. Každý výrobce má své vlastní specifikace a vlastní způsoby jak nabídnout originální a zajímavý produkt, na rozdíl od Applů, které mají sólovou dráhu. Tento faktor výrazně zvýhodňuje Android tablety a Apple mu zatím v tomto nemůže konkurovat. Obchodníci, kteří mají Apple obchody jsou často nešťastní, protože nemají uživatele stále čím ohromovat. Pokud se uživatel rozhodne pro Android, tak si může vybírat ze stovek modelů ten, který mu bude přesně vyhovovat.

Velikost

Apple iPad je dodáván v pevné velikosti 10×8 a obrazovým rámem  9.50×7.31×0.37 palců. Android tablety lze vybírat z různých velikostí od 5  do 10 palců. Víte jak 5-ti palcový tablet vypadá, je jen o něco větší než dotykový smartphone, a pokud máte rádi malá zařízení, pak tento Android tablet dokazuje, že je ideální volbou pro vás.

Výměnná baterie

Ačkoliv toto není zrovna rozhodující faktor, tak i přesto by byla škoda ho nezmínit. Ve chvíli, kdy vám odejde baterie v iPadu, tak než dostanete novou, tak musíte poslat celý přístroj k opravě s tím, že dostanete možná novou sadu. Novou baterii je navíc často potřeba sesynchronizovat se zařízením. Uživatel tak může přijít o cenné informace a také o mnoho aplikací. Android to má vyřešené jednoduše, pokud odejde baterie, tak stačí koupit novou a vyměnit jí, navíc není potřeba nic synchronizovat.

Synchronizace

Se zařízením Apple musíte zajistit, abyste ho sesynchronizovali s iTunes a pomocí počítače přenesli stažení, které jste zakoupili. Musíte převést stažení z počítače do mobilního zařízení. Tento proces je pomalý nebudete se s ním cítit pohodlně. Pokud jde o Android tablet, můžete si koupit aplikace na vašem počítači z Android Marketů a posílat je do vašeho zařízení bez synchronizace.

Díky mnoha funkcím, jednoduchosti a různorodosti je mnoho uživatelů nakloněno Androidu. Je sice pravda, že Apple si získal velkou a rozsáhlou komunitu, ale většina nových uživatelů se stále raději přiklání k Androidu. Oba dva jsou velcí giganti a je především na uživateli, co se mu líbí. Jisté je, že společnosti neustále dělají kompromisy a každou chvíli se něco mění. Je jen na vás jestli jsou pro vás tyto faktory důležité nebo ne, můžete si vybrat značku, která má své jméno jisté nebo si vybrat přístroje, které se rozvíjí mnohem rychleji než jakékoliv jiné, Androidy.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *