Google Translate se dočkal aktualizace

Překládací software od Googlu jistě zná každý z vás. V telefonu je často předinstalovaný a pokud ne, dřív nebo později si ho většina z nás stáhne sama. Dnešním dnem se tato šikovná aplikace dočkala aktualizace, která přináší pár vylepšení.

Na první pohled zaujme jiný grafický design, který je zase o trošku více ICS přátelský a tedy celkově jednodušší. Tato změna není na škodu, spíše naopak, celé prostředí vypadá velmi pěkně a kultivovaně. Kromě změny designu se samozřejmě dočkala zlepšení i podpora jazyků. V překladu je to podpora esperanta a při převodu psaného textu na řeč budete mít k dispozici dalších několik jazyků navíc – celkem je to už 40. Pro konverzi mluveného slova na text máte k dispozici již celkem 17 jazyků, mezi kterými už delší dobu nechybí ani čeština.

K dispozici máte, přímo z menu, možnost nechat si přeložit celou SMS a to pouhými dvěma kliky, stejně tak nechybí možnost konverzace. Tato vychytávka je v aplikaci již delší dobu a pomůže vám v případě, že se budete chtít dorozumět s někým, kdo mluví vám neznámou řečí. Stačí mluvit jeden po druhém a aplikace vždy konverzaci nahraje, po zmáčknutí příslušného tlačítka, a přeloží do vašeho jazyka, respektive do jazyka vašeho spoluhovořícího. Jelikož je tento překladač online, musíte být k jeho funkčnosti připojeni na internet, protože veškeré operace se provádějí na serverech Googlu…dejte si tedy pozor na poplatky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *