Avira Free Android je účinný bezpečnostní software pro případ ztráty telefonu

Avira je jedním z nejpopulárnějších bezplatných antivirových systémů na světě a nyní je dostupný i pro zařízení s Androidem. Free Avira Android Security je verze pro Android a je speciálně navrhnuta, aby v případě krádeže nebylo možné proniknout k citlivým datům uživatele a aby ji mohl uživatel ovládat z domácího počítače.

Společnost Avira představila Beta verzi ochranného systému pro Android, kterou si může stáhnout každý uživatel zcela zdarma. Bezpečnostní systém je určen pro případ zapomenutí telefonu na neznámém místě nebo v případě jeho krádeže. Velkou výhodou bezpečnostního systému je, že se ovládá přímo z počítače, takže je možné na dálku ovládat zabezpečení telefonu aniž by jste ho měli u sebe.

avira homepageOchranný systém nabízí mnoho funkcí a nastavení, které si uživatel nastavuje podle sebe. V případě, že si je majitel telefonu jistý, že se telefon nachází někde doma nebo v prostředí spolehlivých přátel, tak si může aktivovat funkci hlasitého zvukového signálu, kterým na sebe upozorní. Tato funkce je dobrá především když se ráno pospíchá do práce a na poslední chvíli nemůžete najít telefon.

avira menuDalší užitečnou funkcí je uzamknutí na dálku, neboli „Remote Lock“. Jestliže si uživatel není jistý kde telefon zapomněl nebo si myslí, že mu ho někdo ukradl, tak je třeba jít k počítači a dálkově telefon uzamknout. Díky této funkci se nikdo nebude moci dostat k jakýmkoliv datům v telefonu. Opětovné odemknutí je možné pouze opět prostřednictvím počítače.

Skvělou funkcí je zobrazení telefonu na Google mapě. Pokud uživatel ztratil svůj telefon například na procházce v parku nebo při projížďce na kole, tak stačí aktivovat funkci a aplikace zobrazí přesnou polohu telefonu na mapě.

avira securityAvira pro Android obsahuje opravdu mnoho funkcí, které jsou nenahraditelné. Umí například ještě zobrazit stav baterie ve ztraceném telefonu. Kromě informací o stavu baterie, dokáže zobrazit i bližší specifikace telefonu. Dále je možné se podívat na poslední historii provedených funkcí, která může pomoci si vzpomenout co dotyčný s telefonem naposledy dělal. Pokud si je majitel telefonu stoprocentně jistý že mu by odcizen, tak je třeba aktivovat funkci „Remote Wipe“, která smaže veškerá data z telefonu, kontakty, zprávy, historii, zkrátka vše.

Avira Android Security je velmi pokročilý ochranný software, který jen stěží najde konkurenci. Je dostupný pro všechna zařízení s Android 2.2 a vyšším. Aplikaci je možné stáhnout zdarma.

[qr]https://play.google.com/store/apps/details?id=com.avira.android&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwyLDEsImNvbS5hdmlyYS5hbmRyb2lkIl0.[/qr]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *