Sony SmartWatch, první hodinky s Androidem

Příznivci technických novinek jsou zvyklí na ledacos, ale novinka od Sony mnohým vyrazila dech. Společnost Sony vytvořila první hodinky s operačním systémem Android. Novinka vzbudila rozporuplné ohlasy, jedná se jednoznačně o zajímavý nápad, který oslovil mnoho fanoušků Androidu.

Telefonování přes hodinky už není pouze snem ze scifi, jak tomu bylo před lety, ale skutečností. Hodinky Sony SmartWatch nejsou obyčejnými hodinkami, ale jedná se o příslušenství k novějším typům telefonů, které s hodinkami komunikují prostřednictvím Bluetooth.

Hodinky Sony SmartWatch nejsou velké, jak by se na první pohled mohlo zdát. Úhlopříčka displeje je 1.3″ a samotný displej je OLED. Hodinky jsou na výběr v mnoha provedeních, jedná se spíše pouze o změnu barvy rámu nebo pásku na ruku. Rozlišení OLED displeje je 128×128 pixelů. Jejich váha je pouhých 16 gramů bez pásku na ruku, samotný pásek si lze vybírat již při objednávání hodinek.

Sony SMART2Speciální hodinky jsou k sehnání nejenom v zahraničních, ale už i v českých obchodech. Jejich cena se pohybuje kolem 150 dolarů, tedy asi 3000kč. Pásek k hodinkám lze přikoupit za cca 20 dolarů, tedy 400kč. Hodinky jsou kompatibilní pouze s novějšími typy telefonů s Androidem 2.1 a vyšším. Hodinky lze použít k vytáčení hovorů (se sluchátky), odmítání hovorů, prohlížení vzkazů na sociálních sítích, prohlížení emailů atd. Samotné hodinky lze obohatit o mnoho aplikací, které se dají stáhnout z internetu.

Sony SMART3

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *