Tivizen Pico je unikátní televizní tuner pro přístroje s Androidem

Na přístrojích s Androidem jsme zvyklí již na ledacos, na hry, programy, filmy atd., ovšem díky unikátnímu televiznímu tuneru je teď možné sledovat televizi prakticky kdekoliv. Prodej tohoto externího doplňku udělal radost mnoha uživatelům, kteří televizi nemají a nyní si ji budou moci pouštět na svých telefonech i tabletech. Jediným zádrhelem může být jeho kompatibilita, která se vztahuje pouze na přístroje s Androidem 4.0 a vyšším.

Tivizen Pico je televizní Android tuner, který dokáže proměnit telefon či tablet na televizi. Samotné zařízení je poměrně malé a připojuje se k telefonu prostřednictvím microUSB konektoru. Tento vynález jistě ocení i mnoho zaměstnanců, kteří nemohou sledovat například fotbalové zápasy, protože jsou v práci, ocení ho i maminky, které mohou svým dětem pouštět televizi, když jsou na cestách a zkrátka všichni další uživatelé, kteří si nedovedou život bez televize představit.

Pro sledování televize není potřeba mít ani internet, vše probíhá na základě přijímaného signálu, tedy lze se koukat na televizi všude kde je DVB-T signál, a to je téměř všude. Je tu však jedna věc, kterou je třeba zmínit, pro využívání tohoto zařízení si musíte stáhnout aplikaci pro komunikaci mezi zařízením a telefonem, nemusíte mít žádný strach, alikaci si lze stáhnout na konci příspěvku. Aplikace je zdarma, níže se můžete podívat jak může vypadat sledování fotbalového klání na vašem telefonu.

Nyní ještě k tuneru. Samotný tuner ve spojení s aplikací nabízí mnoho zajímavých funkcí, mezi které patří celoobrazový režim, automatické vyhledávání dostupných stanic, podpora EPG, uživatelská správa programů a možnost pozastavit a následně ze stejného místa spustit přehrávaný program (pozastavení). Cena televizního tuneru Tivizen Pico je kolem 2500kč, předpokládá se však, že by měl během následujících týdnů výrazně zlevnit, takže zatím nikam nespěchejte. Plná kompatibilita je zatím ověřena u Samsungů s Androidem 4.0 a vyšším, u ostatních telefonů s tímto Androidem by ovšem také neměl být žádný problém. Níže lze stáhnout samotnou aplikaci .

[app]kr.co.icube.tivizen.DvbtEuPhoneDongle[/app]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *