Jediný Android tablet s procesorem ATOM, to je Intel Studybook

Na trh se hrne nový tablet od Intelu s názvem Studybook, který má ve svém nitru procesor ATOM a je připraven ve verzi s Androidem i Windowsem. Jedná se vůbec o první tablet s tímto procesorem. Tato novinka byla dlouho připravována a na její tvorbě se podílelo velké množství pedagogů. Jde totiž především o tablet určený pro studenty.

Intel StudybookHlavními výhodami této „studentské pomůcky“ je velká odolnost a nízká cena. Kromě toho je v něm možné nalézt mnoho užitečných nástrojů směřujících k výuce. Tablet obsahuje kvalitní záznamová i čtecí zařízení, webkameru, integrovaný mikrofon a mnoho dalšího. Zárukou odolnosti Studybooku má být fakt, že by měl snést pád z výšky 70 centimetrů bez sebemenšího poškození. Na hrubé zacházení mladých studentů byl vybaven velmi dobře, má pogumované okraje, tvrzený displej a dokáže snést i polití nebo pocákání vodou.

Intel Studybook 2Studybook obsahuje velmi kvalitní multidotykový displej s úhlopříčkou 7″ o rozlišení 1024x600p. Frekvence procesoru ATOM je 1,2GHz a operační paměť je 1GB DDR. Co se týče paměti, tak její velikost závisí na uživateli, Studybook má slot na micro SD kartu, takže se maximální velikost paměti pohybuje do 32GB. Tablet plně podporuje Wifi, Bluetooth, 3G a také připojování různých externích zařízení.

Intel Studybook 3Studybook má také USB a HDMI výstupy pro jednoduché propojení. Intel udává, že by baterie měla vydržet až 5,5 hodiny při běžném provozu. Hmotnost celého tabletu je 525 gramů. Na trhu by se měl Studybook objevit v následujících dvou měsících a uživatelé si ho budou moci koupit na internetových obchodech s cenou kolem 200 dolarů, tedy přibližně 4000kč.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *