Ice Cream Sandwich se konečně začíná prosazovat a dosáhl na téměř 21%

Je tu nový měsíc a s ním i nové statistiky za poslední dvoutýden měsíce srpnového. Na konci července dosáhl Android 4.0 Ice Cream Sandwich na uspokojivých 16% bez jedné desetinky a o měsíc později je to procent 21, opět bez jedné desetinky.

Je vidět, že aktualizace na spoustu zařízení již začaly a jistě v tom budou výrobci pokračovat. Třeba Sony, která ráda nechává své zákazníky čekat, určitě ještě pohne tímto procentuelním zastoupením novějších ‚čtyřkových‘ systémů.

Jelly Bean je stále ještě doménou pár šťastnějších zařízení, a proto od minule poskočilo zastoupení tohoto systému o slabé, skoro až směšné, tři desetiny procenta. Nicméně spolu s ICS získávají již téměř jednu čtvrtinu všech zařízení. Co se týče hlavouna všech Android systémů, verze 2.3 Gingerbread, tento nesesazený král z minulého měsíce stále ovládá trh a pohoršil si pouze o tři procenta.

Verze Android 4+ se tedy nadále spokojeně derou na všechny možné telefonní přístroje a s prodejem nových, které mají Ice Cream Sandwich nebo Jelly Bean již v základu, bude tato hodnota nadále utěšeně narůstat. Je to jedině dobře, protože ICS potažmo Jelly Bean jsou oproti Gingerbreadu přecejen o pár kroků vepředu.

Zdroj: developers

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *