Sony Xperia V- vodotěsný cvalík

Září bude, co se týče smartphonů a tabletů, opravdu nabité. V následujících dnech se setkáme s pořádnou náloží nových přístrojů z důvodu konání berlínského veletrhu IFA. V tomto článku se budeme věnovat další novince Sony. V předešlých dnech jsme vám představili očekávaný Sony Xperia Tablet S a novou vlajkovou loď Xperia T. Nyní se podíváme na zajímavou novinku v podobě Sony Xperia V.

Samozřejmě se jedná o přístroj nesoucí Android. V tomto případě 4.0 Ice Cream Sandwich. Přední stranu telefonu zabírá 4,3 palcový displej o slušném rozlišení 720 na 1280 pixelů. Pohání ho 1,5GHz dvou-jádrový procesor spolu s gigabajtovou operační pamětí RAM. Nabídne velmi velkorysý fotoaparát, celých 13 megapixelů. Xperia zvládá sítě LTE (4G), ty sice nejsou pro našince úplně dostupné, operátoři však slibují zasíťování České Republiky do konce příštího roku.

Co se designu týče, stále pokračuje v NXT series. Chybí mu však typická brada, tu nahradil mírně podsunutý zadní díl a mírné prohnutí zad. Na můj vkus má poněkud příliš scuklé senzorové klávesy. Váží 120g, což je přijatelná hmotnost. Tloušťka 10,7 mm někomu může přijít jako přílišná, ale když zjistíme, že je Xperia V plně vodotěsná, přijde nám tato tloušťka vcelku přijatelná. Sony dokonce tvrdí, že má nejvyšší stupeň odolnosti proti vodě mezi všemi smartphony.

Tento telefon je velmi zajímavým přístrojem, jelikož nabídne něco navíc a právě o to stojí spoustu zákazníků. Právě proto si myslím, že pokud Sony nenasadí přemrštěnou cenu, bude tento smartphone velmi oblíbený.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *