Nikon se chlubí svým fotoaparátem Coolpix 800C, který je vybaven Androidem

Nikon je značka, kterou si každý uživatel spojí s fotoaparáty. Fotoaparáty Nikon zažívají velkou změnu, byly představeny modely, které obsahují operační systém Android. Na Android v telefonech a počítačích si většina lidí zvykla, ale ve fotoaparátech tento systém teprve začíná a plánuje se, že by se mohl neustále rozšiřovat. Důvodem integrace Androidu do fotoaparátů je především snadné ovládání a přehledné uživatelské prostředí, na které jsou uživatelé zvyklí již z telefonů.

Nikon představil model fotoaparátu Coolpix 800C, nejedná se ovšem o prvotní pokus. Jako první fotoaparát s Androidem byl Polaroid SC1630, který sloužil spíše jako pokusný králík pro tyto účely. Model Coolpix 800C vypadá na první pohled nerozeznatelně od podobných fotoaparátů stejné třídy, rozdíl lze vidět především při pohledu na zadní část, ve které se nachází displej s menu, které lze najít v běžných telefonech.

Mnoho uživatelů si vždy stěžovalo na složité menu nebo na návod, který byl pro mnoho fotoaparátů téměř nezbytný, Android by měl zajistit snadné ovládání již při prvním zapnutí fotoaparátu. Fotoaparát obsahuje 16 Mpx CMOS snímač se zadním přisvícením, dále je vybaven 10-ti násobným optický zoomem, objektivem s ohniskovou vzdáleností 25 až 250 milimetrů a světlostí f/3.2-5.8. Videa je možné nahrávat ve fullHD rozlišení 1080p při 30 snímcích za sekundu.

Na zadní straně se nachází 3,5 palcový dotykový OLED displej s rozlišením 800×480 pixelů. Ve výbavě nechybí WiFi (b/g/n), GPS čip a Android je ve verzi 2.3 Gingerbread. Vnitřní paměť má velikost 4GB. Rozměry fotoaparátu jsou 111.4x60x 27.2 milimetrů a hmotnost je 184 gramů. Jedinou nevýhodou je slabší baterie, se kterou je možné pořídit pouze kolem 140 snímků. Přibližná cena je zhruba necelých 7000kč, k dispozici je již v zahraničních obchodech a nástup na český trh se odhaduje v nějbližší době.

3 komentáře: „Nikon se chlubí svým fotoaparátem Coolpix 800C, který je vybaven Androidem“

  1. No tak tohle Nikonu nezávidim. Chtěl nejspíš přijít na trh s něčím novým. Je to podle mne super nápad, ale hned po uvedení jejich novinky přišel Samsung a na veletrhu IFA představil první konkurenci : http://www.teleforum.cz/viewtopic.php?f=70&t=293 … To to prvenství Nikonu moc nevydrželo a to mám Nikon krozně rád a vlastnim jejich zrcadlovku. Teď bude hrát roli reklama, propagace a hlavně kvalita fotek. S verzí androidu to má nikon předem prohrané… Přeci jen Jelly Bean proti Gingerbread..

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *